У відповідь на звернення Уповноваженого із захисту державної мови щодо недотримання трьома телеканалами, у тому числі, телеканалом 1+1, обов'язкової частки державної мови, телеканал заявляє, що ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. 1+1 дотримується чинного законодавства та, зокрема, Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Читайте такожМінкульт підтримує відтермінування штрафів за порушення мовного законодавстваВнутрішня служба моніторингу 1+1 суворо відстежує дотримання мовних квот. Наведена у зверненні Уповноваженого цифра 70,9% щодо тривалості передач і фільмів, виконаних державною мовою, на телеканалі 1+1 за період проведення моніторингу є недостовірною. У зазначений тиждень телеканал 1+1 здійснював мовлення у межах встановленої квоти у 75%, а саме – 78,5% контенту транслювалося українською мовою.

Виконання вимог чинного Закону, особливо в умовах епідемії коронавірусу, коли ускладнено знімальний процес, а бюджети перерозподілені на дотримання епідемічних норм, є непростою задачею. Проте телеканал жодного разу не порушив законодавство і звертається до Уповноваженого із захисту державної мови з вимогою обґрунтувати наведені цифри та спростувати свою заяву.

Відео дня