Ілюстрація REUTERS

У Закарпатській області після сильних повеней і зсувів стали визначати нанесений матеріальний збиток, попередньо це 176 мільйонів гривень.

Читайте такожНегода на заході: Зеленський обіцяє відновити або купити житло усім постраждалимПро це повідомив прес-секретар Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Закарпатській області Федір Філіпп, передає «112 Україна».

«За попередніми підрахунками, сьогодні проходило позачергове засідання регіональної комісії, де прозвучала цифра попередньо збитків на 176 мільйонів гривень. Також було прийнято рішення попередньо класифікувати даний паводок, який мав місце 23-24 червня, як НС регіонального рівня», - заявив Філіпп.

Відео дня

На території Закарпатської області було підтоплено 535 домогосподарств, 90 га пасовищ, пошкоджено 4 ділянки автодороги державного значення та інших об'єктів інфраструктури.

«Зараз підтоплень дворогосподарств, житлових будинків або об'єктів інфраструктури як таких вже немає, Закарпатська область знаходиться в стадії ліквідації наслідків тих чи інших підтоплень», - сказав спікер ДСНС.

За його словами, скільки знадобиться часу для відновлення, поки оцінити складно, тому що є об'єкти, які потребують значних капіталовкладень.

Раніше УНІАН писав, що в Чернівцях підрахували збитки від масштабної повені.