Сьогодні відзначається День медика / УНІАН

Президент України Володимир Зеленський привітав українських лікарів та всіх медичних працівників із Днем медиків.

Читайте такожДень медика в Україні: найкращі привітання у віршах та картинках

Відповідне відеозвернення з’явилось на його сторінці у Facebook.

Відео дня

"Сьогодні в Україні відзначається День медичного працівника. Від щирого серця вітаю кожного українського медичного працівника, незалежно від категорії. Як знаних академіків, так і простих лікарів, медсестер, медбратів і водіїв "швидкої". Для нас ви всі найкращі. Для нас ви всі заслужені. Для нас ви всі Люди з великої літери", - наголосив він.

У відеозверненні президент зазначив, що хоч день і не має офіційного статусу, та на його думку, є насправді державним святом.  

Зеленський повідомив, що підписав указ про відзначення державними нагородами 122 медиків.

За його словами, держава додатково збільшить видатки на медицину на 8 млрд гривень. З 1 вересня усім медичним працівникам буде підвищено заробітну плату на 25, 50 та 70 відсотків, залежно від їх категорії.

Президент також нагадав, що заради медиків не слід бути байдужим до небезпеки епідемії, та дотримуватись заходів безпеки. Зокрема: носити маски, тримати дистанцію, уникати скупчення людей.

Нагадаємо, станом на ранок 21 червня в Україні зафіксовано 36 560 випадків коронавірусної інфекції. За добу підтвердились 735 нових випадків. 8 пацієнтів  за добу померли, всього зафіксовано 1002 летальних випадки.