Зеленський відповів на заклик українців заборонити очне навчання до завершення війни / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський не підтримав заборону очного навчання до кінця воєнного стану і наголосив, що рішення прийматиме місцева влада. 

У своїй відповіді на петицію президент наголосив, що державну політику у сфері освіти визначає Верховна Рада України, а реалізують її уряд, інші центральні органи влади та органи місцевого самоврядування.

При цьому навчальні заклади наділені правом автономії самоврядування - самостійно, незалежно та відповідально приймати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань, в порядку та межах, визначених законом.

Відео дня

"Обласні та Київська міська військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці", - додав він.

Він запевнив, що пропозиції, що були викладені авторкою петиції, будуть скеровані до прем'єр-міністра. 

"Ураховуючи зазначене, я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення", - резюмував президент. 

Як писав УНІАН, авторка петиції Марія Горшеньова просила Зеленського заборонити навчання в навчальних закладах у форматі офлайн до закінчення військових дій. Вона наголошувала, що не всі навчальні заклади мають бомбосховища та шляхи евакуації, а повітряні тривоги, що перериватимуть проведення уроків, зриватимуть навчальний процес.

Нагадаємо, 9 червня міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що навчання в офлайн-форматі буде відновлено тільки за умови наявності гарантій безпеки для учасників освітнього процесу.

Вас також можуть зацікавити новини: