Напередодні в Дніпрі пройшла злива \ скріншот з відео

Після сильних злив в Дніпрі, вода змила дорогий ремонт на центральних вулицях. Постраждалою виявилася вулиця Короленка, свіжа реконструкція якої обійшлася в 102 млн грн.

Читайте такожЗа 15 хвилин випала півторамісячна норма опадів: Дніпро накрила потужна злива (фото, відео)

Про це повідомили активісти міста на YouTube-каналі 9-channel. "Реконструкція змита дощем. Вулицю Короленка, де майже завершили реконструкцію, затопило. Вода стікала прямо в магазини на цокольному поверсі. Яким був рівень води, можна побачити на вхідних дверях. Працівники швейної майстерні прибирають наслідки потопу і емоційно реагують на нашу знімальну групу. Поспішають усе прибрати. Про збитки, кажуть, поки не думають. Головне - розібратися з підтопленням, а рахувати вже потім", - розповів житель міста.

Причиною такої повені активісти називають неякісно виконані роботи і відсутність робочих дощових зливів. Також відомо про затоплені Катеринославський бульвар, Терещенківську вулицю, Донецьке шосе, вулицю Шмідта та інші.

У свою чергу, мер міста Борис Філатов стверджує, що причина потопу - півторамісячна норма опадів, однак подібні зливи в місті відбуваються досить часто.

Так само Микола Лисенко, заступник мера міста Дніпро, спростував виданню "Стране" заяви активістів. "Не змило жодну плитку на вулиці Короленка в Дніпрі. Жоден камінець не відвалився. Ніяку бруківку не змило. Дійсно, вчора в Дніпрі за 15 хвилин випала півторамісячна норма опадів, але жодна плитка в місті не змита. Коли за 15 хвилин випадає така кількість опадів, то жодне місто в світі не впорається. Три роки тому така ситуація була в Нью-Йорку, коли затопило метро. Це не просто дощ, це стихійне лихо. Дніпро живе нормальним життям, працюють комунальні служби, оскыльки впало 60 дерев, і десь в 300 дворах гілки дерев, але ми їх ліквідуємо. Зрада скасовується. Телеканалу Коломойського - привіт!", - розповів чиновник і показав фото вулиці після потопу.