Після протестів поліція провела розслідування \ facebook.com/mvs.gov.ua

Поліція Сум перекваліфікувала знущання сімох підлітків над 6-річним хлопчиком впродовж кількох місяців з "хуліганства" на "згвалтування", а все після втручання городян, які перекрили залізничні колії, щоб привернути увагу до подій і недостатніх дій правоохоронців щодо злочину.

Читайте такожУ Сумах звільнили двох поліцейських, які знущались над людиною

У поліції заявили, що з підлітками і батьками неодноразово проводилися бесіди і навіть були стягнуті штрафи з мами одного з юнаків. Однак він зі своєю компанією ще з березня піддавав моральному і фізичному знущанню 6-річну дитину, компанія знімала все на відео і викладала в YouTube.

Відео дня

На одному з відео видно, як дитину змушують їсти випорожнення собаки, на інших - змушували хлопчика сідати на зламану парасольку і пляшку, повідомляє ТСН.

Місцеві жителі, які виходили на протест, також розповідали, що підліткова банда, що складається з 12-14 річних учнів місцевої школи №16, тримає в страху весь район «Добровільний» в Сумах. Вони можуть нападати на дорослих, бити і обкрадати.

Після протестів поліція провела розслідування, опитала очевидців і учасників подій, а також переглянула відео. Зараз складено адміністративні протоколи на батьків усіх встановлених підлітків за ст. 184 про невиконання батьківських обов'язків Адміністративного кодексу.