Захисник збірної Італії з футболу Марко Матерацці випустив витриману в абсурдно-знущальному дусі книгу під назвою "Що я насправді сказав Зідану", в якій викладає свою версію сварки між ним і колишнім капітаном збірної Франції у фінальному матчі чемпіонату світу в Німеччині.

За даними ІТАР-ТАРС, в книзі приводяться 249 можливих варіантів фрази, сказаної Матерацці. При цьому, на думку коментаторів, серед майже двох з половиною сотень безглуздих висловів Матерацці посоромився привести фразу, сказану ним насправді. Як відомо, його слова спровокували Зідана на удар суперника головою в груди, після чого капітан французів був видалений з поля за декілька хвилин до вирішальних післяматчевих пенальті.

Як зразки "інтелектуального" гумору італійського захисника можна привести такі фрази: "Зідан, що ти твориш, ви ще не програли, а ти вже поголив голову", "З тих пір, як помер Фуко, французька філософія - суцільний відстій".

Відео дня

На днях книга надходить в продаж в Італії. На Франкфуртському книжковому ярмарку, що щойно завершився, було укладено декілька контрактів на зарубіжні видання твору. Літературні агенти Матерацці заявляють, що весь свій гонорар він має намір віддати Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ).

newsru