Українець не впорався з міццю суперника / фото: Top Rank

В ніч з 18 на 19 жовтня у Філадельфії відбувся поєдинок між українським чемпіоном світу за версією WBC в напівважкій вазі Олександром Гвоздиком (17-1, 14 КО) і володарем титулу IBF з Росії Артуром Бетербієвим (15-0, 15 КО).

Українець зазнав дострокової поразки технічним нокаутом і втратив чемпіонський пояс.

Читайте такожГвоздик - Бетербієв: онлайн та повне відео бою

Відео дня

У першому раунді Олександр втратив рівновагу і впав, а рефері відрахував нокдаун, але в перерві визнав помилку і скасував своє рішення. Надалі боксери влаштували рівний бій з великою кількістю ударів. Українець намагався працювати комбінаціями та краще рухався, тоді як його суперник шукав момент для одного потужного удару.

Top Rank

Бетербієв не давав Гвоздику клінчувати та часом діяв досить брудно. У шостому раунді росіянин знову завалив Гвоздика на настил рингу поштовхом і рефері не зарахував нокдаун. Переломним став дев'ятий раунд, коли Бетербієв активізувався і почав наносити точні удари, пробиваючи захист Гвоздика. Олександр втрачав сили та насилу встояв на ногах.

У десятому раунді українець трохи відновився, але у нього залишилося менше сил, ніж у суперника. Бетербієв атакував градом ударів і все-таки добив українця. Олександр тричі став на коліно і рефері зарахував технічний нокаут.

Гвоздик зазнав першої поразки за сім років і втратив титул чемпіона світу за версією WBC, який тепер належить Бетербієву, як і пояс IBF, який він зумів захистити.

На момент зупинки бою Гвоздик перемагав за очками у двух суддів з трьох: 87:83, 86:85 та 83:87.

Кінцівка бою, який транслював телеканал "Інтер".

УНІАН раніше повідомляв, що американський боксер помер через чотири дні після нокауту.