В'ячеслав Глазков останній бій провів в 2016 році / фото: Boxing News

Екс-претендент на пояс чемпіона світу за версією IBF в суперважкій вазі В'ячеслав Глазков розповів про те, що сплачував велику суму Федерації боксу України, щоб перейти у професіонали.

Про це Глазков розповів сайту champion.com.ua.

За словами Глазкова, ситуація зі скандалом навколо переходу в профі Віктора Вихриста нагадала йому його власну історію. Після Олімпіади-2008 у Пекіні, де Глазков здобув бронзу, він прийняв вигідну з фінансової точки зору пропозицію від російської промоутерської компанії, яка платила йому 200 тисяч доларів "відступних".

Відео дня

Читайте такожУ команді лідера збірної України з боксу пояснили рішення перейти в профі перед Олімпіадою

При цьому Глазкову довелося "ділитися" з головою Федерації боксу України Володимиром Продивусом.

"Мій тодішній менеджер Сергій Янчишин запропонував поділити відступні в пропорції 70 000 - мені, 65000 - йому і 65000 - Продивусу. Чесно кажучи, взагалі не розумів, звідки там Продивус "намалювався". Він на той момент зовсім недавно прийшов у федерацію боксу і для мене було дивно, що повинен віддати йому третину суми".

"Ми зустрілися в офісі Продивуса, Янчишин там всі ці цифри повторив. Коли я запропонував залишити мені 50 відсотків від суми, на мене, 24-річного пацана, почали тиснути. Продивус сказав, що ці гроші підуть на розвиток українського боксу. Куди вони пішли насправді - не знаю, звітів про їх використання мені ніхто не давав. Можу лише здогадуватися...".

Глазков зазначив, що до Янчишина у нього немає претензій, оскільки "перед ним у мене були зобов'язання". "Що ж стосується Продивуса, то мені відразу стало зрозуміло, коли побачив, як почали наїжджати на Вихриста", - сказав Глазков.

Нагадаємо, свій останній бій на профі-рингу Глазков провів у 2016 році. Українець боксував за чемпіонський пояс IBF, проте отримав травму коліна, через що не зміг продовжувати бій. Останнім часом Глазков працює далекобійником в США.

Як повідомляв УНІАН, раніше в українському боксі розгорівся скандал через перехід у профі Віктора Вихриста. Федерація боксу України наклала санкції на тренерський штаб та менеджера боксера, а у самого Вихриста хочуть забрати службову квартиру і стипендію.