Вихрист не встояв перед пропозицією промоутерської компанії / фото: НОК України

Федерація боксу України жорстко відреагувала на рішення українського боксера Віктора Вихриста почати професійну кар'єру за півроку до Олімпіади.

Читайте такожУкраїнський чемпіон Європи з боксу перейшов у професіонали та взяв псевдонім (фото)

Заяву з цього питання опублікувала прес-служба організації.

Відео дня

"Федерація боксу України в цілому обурена з приводу даної події.

На наше глибоке переконання подібні дії спортсменів є непрофесійними, неспортивними та неетичними по відношенню до держави, федерації, колегам по збірній, тренерського складу та українського боксу в цілому.

Тобто, до всіх задіяних учасників підготовки членів збірних команд України, які протягом багатьох років вкладали час, ресурси та фінанси у виховання та підготовку спортсмена.

Ми також переконані в тому, що даний інцидент може вкрай негативно вплинути на перспективи представників збірної в суперважкій вазі взяти участь у найближчій Олімпіаді.

Враховуючи даний інцидент і можливі його наслідки, Федерація боксу України ініціювала проведення невідкладних спільних засідань з керівництвом Міністерства культури, молоді та спорту, з розробки ефективних механізмів запобігання подібних інцидентів", - йдеться в заяві.

Також ФБУ прийняла рішення дискваліфікувати особистого тренера боксера Олександра Ляхова на три роки, відсторонивши його від всіх видів діяльності в національних змаганнях будь-якого віку.

Крім того, на три роки від усіх офіційних заходів під егідою ФБУ відсторонений відомий у минулому український боксер Андрій Котельник, який є менеджером Вихриста.

На аматорському рівні 27-річний Віктор Вихрист вигравав чемпіонат Європи-2017, а також перемагав на Європейських іграх-2019. Боксер виступає у суперважкій вазі.

В кінці січня Вихрист підписав контракт з німецькою промоутерською компанією ЄС Boxing Promotion і взяв псевдонім Віктор Фауст.

УНІАН раніше повідомляв про те, що українського боксера ледь не засудили під час бою в Росії.