емблема чемпіонату Європи

У серпні в Києві відбудеться чемпіонат Європи з міні-футболу. Змагання пройдуть 12-18 серпня на острові Долобецький в парку «Місто спорту».

Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Згідно з дорученням першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, місто почало підготовку до чемпіонату. Зокрема, профільним департаментам доручено скласти комплексний організаційний план дій, узгодити проектно-кошторисну документацію.

Відео дня

Читайте такожКличко: Ми гідно проведемо фінал Ліги Чемпіонів УЄФА і Конгрес Всесвітньої боксерської Ради

«Київ уже отримав статус «футбольного міста», тому необхідно задіяти всі ресурси, щоб провести цей чемпіонат на високому рівні. Адже 25 країн Європи будуть транслювати цю подію по телебаченню - й чемпіонат Європи з міні-футболу ще раз продемонструє позитивний імідж нашого міста та України на світовій арені», - прокоментував Поворозник.

В КМДА нагадують, що в лютому 2018 року Генеральна асамблея Європейської федерації міні-футболу прийняла рішення про те, що в 2018 році Київ прийматиме чемпіонат Європи з міні-футболу. Київ переміг гідних супротивників - Астану, Москву і Варшаву. Як наголошується в повідомленні мерії Києва, перш за все, завдяки створенню за підтримки столичної мерії комфортної футбольної бази на Долобецькому острові.

Додамо, що міні-футбол – це гра на відкритому стадіоні з синтетичним покриттям розміром 30х50 м. В кожній команді по п'ять польових гравців + воротар.