Златко Даліч / РІА Новини

Відкритий лист, нібито написаний головним тренер збірної Хорватії Златко Далічем, адресований іншим політикам, виявився фейком.

Раніше на неофіційній сторінці збірної Хорватії в Facebook з'явилося звернення головного тренера хорватської збірної Златко Даліча, в якому він звинувачує владу в корупції, критикує політиків і стверджує, що всі призові від ЧС-2018 (23 мільйони євро) команда віддасть в дитячий благодійний фонд.

Читайте такожЗбірна Хорватії пожертвує 23 мільйони євро призових за ЧС-2018 у дитячий благодійний фонд

Відео дня

Насправді автором листа є журналіст Ігор Премужич.

«Вчора я написав текст з паралельного всесвіту, в якому Златко Даліч з усіма гравцями і персоналом дистанціюється від політичної еліти Хорватії. В цьому уявному листі він робить те, що належить справжньому спортсмену і патріоту. Нарешті, я підписав текст і чітко вказав, що він не був написаний Златко Далічем. Експеримент і вкидання теми у маси показав цікаві результати. Я показав, що переважна більшість людей навіть не читали цей текст», – сказав Премужич.

Нагадаємо, збірна Хорватії вперше в історії стала фіналістом чемпіонату світу з футболу. У фіналі хорвати поступилися Франції - 2:4.