Селезньов є вихованцем і екс-гравцем Шахтаря / facebook.com/fcshakhtar

Футболіст збірної України Євген Селезньов дав свою оцінку переходу Ярослава Ракицького з донецкого "Шахтаря", який знаходився в системі гірників з 12 років.

— Мене це не здивувало. А чому я повинен бути здивований? Ракицький — мій друг, він мені як брат. Ми обидва — випускники академії «Шахтаря», спілкуємося з ним протягом довгого часу і близько дружимо. Я б прийняв будь-який його вибір, яким би він не був. Підтримав би його в будь-якому випадку. «Зеніт» — це топ-клуб. Хіба можна це заперечувати? У свою чергу Ракицький — сильний футболіст, найсильніший. Що тут ще додати?, - зазначив Селезньов в інтерв'ю sportbox.ru.

— Це топовий футболіст і сильне придбання «Зеніту». Для мене Ярослав — один з кращих захисників в світі. З його передачею, з його характером, він був і залишиться кращим. Принаймні для мене, - додав Селезньов.

Відео дня

А на зауваження про те, що деякі уболівальники «Шахтаря» висловлювали здивування у зв'язку з трансфером Ракицького, не розуміючи, як команда буде грати без Ярослава, зазначив:.

— Я теж не зрозумів, як «Шахтар» міг його відпустити. Вони посварилися з Паулу Фонсека, це зрозуміло. Але це вже його справа головного тренера «гірників». Він хоче розвалити все. Я б до такого футболіста вчепився руками і ногами, і не відпускав би ніколи. Я подивлюся, що там Фонсека натренує без Ракицького. Цей чоловік був половиною команди. Прибери його і що буде? Побачимо. Тут навіть говорити нічого. Просто головний тренер розставляє пріоритети на користь свого его. Це егоїзм всупереч футболу. Ну, нехай грає.

Як повідомляв УНІАН, Ярослав Ракицький підписав контракт з "Зенітом" в понеділок, 28 січня. Термін дії угоди - 3,5 року. Фінансові умови не розголошуються.