Роман Безус (ліворуч) вивів "Гент" у фінал Кубку Бельгії / twitter.com/KAAGent

Український півзахисник Роман Безус вивів "Гент" до фіналу Кубка Бельгії. Українець зіграв усього лише перший матч за свій новий клуб і зумів стати героєм своєї команди.

Про це повідомляє FootballHub.

"Гент" проводив матч-відповідь 1/2 фіналу Кубка Бельгії проти "Остенде", і у стартовому складі вийшли одразу три українці: Роман Яремчук, Ігор Пластун і новачок Роман Безус.

Після домашньої нічиєї (2:2) "Генту" необхідно було неодмінно забивати на виїзді, але перший тайм виявився невдалим - на перерву футболісти пішли за рахунку 2:0. У другій половині гри "Гент" кинув всі сили на порятунок. На 84-й хвилині рахунок став 2:1, а на першій із п’яти компенсованих хвилин Роман Безус сказав своє слово. Перший матч в основі - перший гол за "Гент".

Рахунок 2:2 означав, що на команди чекають два екстра-тайми, які теж не виявили найсильнішого. Тому справа дійшла до післяматчевих пенальті. Там героєм став голкіпер "Гента" Томас Камінськи і Роман Безус. Воротар тричі рятував свої ворота, а Безус реалізував вирішальний пенальті у дуже складний психологічний момент…

Таким чином, "Гент" з українцями - у фіналі!

Такий результат не міг залишитися без уваги бельгійських ЗМІ. Видання Nieuwsblad вийшло з дуже оригінальнішим заголовком - Bezus Christus.

Офіційний сайт "Гента" називає героєм матчу Томаса Камінськи, але зазначає, що саме Роман Безус подарував вболівальникам команди мрію на здобуття Кубка Бельгії. У фіналі суперником "Гента" буде "Мехелен".