Паулу Фонсека вручив футболки новачкам Шахтаря / shakhtar.com

У вівторок відбулося офіційне представлення новачків донецького «Шахтаря»

Головний тренер «оранжево-чорних» Паулу Фонсека вручив Манору Соломона і Валерію Бондаренку ігрові футболки, повідомляє офіційний сайт гірників.

Ізраїльський півзахисник буде виступати в команді під 19-м номером, а центральний захисник – під 15-м

Відео дня

В рамках презентації Паулу Фонсека відповів на питання ЗМІ:

– Хто зіграє з «Айнтрахтом» в центрі захисту, поки відновлюється Валерій Бондаренко? Які комбінації на сьогодні найбільш вдалі?

– Так, ви правильно підмітили, Бондаренко не візьме участі в матчі. На даний момент у нас є три центральних захисника – Кривцов, Хочолава і Матвієнко. Не скажу, хто саме, але двоє з них вийдуть у стартовому складі.

– Манор Соломон у перспективі може замінити Тайсона або Марлоса?

– Манор прийшов в «Шахтар», тому що володіє характеристиками, які добре інтегруються в наш стиль гри. У нас відмінні можливості: можемо використовувати його на обох флангах, поставити Тайсона на позицію атакуючого півзахисника, а Соломона задіяти як вінгера. З цими футболістами у нас є певні альтернативи, адже усім потрібен відпочинок і я також повинен проводити деяку ротацію. Манор – молодий гравець з прекрасними якостями, він, безсумнівно, буде дуже важливий для «Шахтаря».

– Прокоментуйте інформацію преси про те, що у вас був конфлікт з Ярославом Ракицьким.

– Треба закрити це питання раз і назавжди: ніякого конфлікту з Ярославом не було. Ракицький проявив ініціативу, зв'язався з адміністрацією клубу і зі мною, повідомивши про бажання перейти в «Зеніт». Ні в якому разі не було ніякого конфлікту. Клуб зрозумів його бажання. Також є момент певного бізнесу, вигідного для «Шахтаря». В результаті угода відбулася.

– Кого ви награєте правим захисником на матч з «Айнтрахтом»?

– Ви хочете, щоб я назвав весь стартовий склад на четвер. На жаль, поки не можу цього зробити. Вийде або Сергій Болбат, або Богдан Бутко – один з них.

Також у заході взяли участь діти. Маленькі вболівальники «Шахтаря» у футболках з іменами новачків сфотографувалися і взяли автографи у гравців і Паулу Фонсеки.

Вже 14 лютого «гірники» проведуть перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи з німецьким «Айнтрахтом». Зустріч на ОСК «Металіст» у Харкові розпочнеться о 22:00. Квитки можна придбати онлайн на shakhtar.com і в касах стадіону.