Підопічні Руслана Ротаня, маkи колосальну ігрову перевагу, над командою Естонії /.ffu.ua

Сьогодні матчем проти молодіжної збірної Естонії збірна України U-21 розпочала програму контрольних поєдинків у Туреччині в рамках міжнародного турніру, в якому також візьмуть участь збірні Казахстану, Латвії та Македонії.

Змагання в Белеку проходитимуть за коловою системою з двома винятками. Оскільки молодіжні збірні Латвії та Естонії (як і команди Казахстану та Македонії) потрапили до однієї групи відбору на Євро-2021 (U-21), матчі між ними проводитися не будуть, повідомляє офіційний сайт Федерації футболу України.

У зв'язку з цим для визначення переможця турніру в очковий залік кожної команди підуть тільки три поєдинки. Таким чином, українці стануть єдиною збірною, яка в Туреччині зіграє чотири матчі, однак зустріч з Естонією не додала їм очок. А от для естонців цей поєдинок мав турнірне значення.

Відео дня

Перші хвилини поєдинку проти прибалтів пройшли в рівній боротьбі, можливо, трохи гостріше діяли естонці. Однак хвилини із 20-ї синьо-жовті прибрали ініціативу до своїх рук. Контроль м'яча й колективний відбір не давали опонентові часто переходити середину поля. Підопічні Руслана Ротаня в першому таймі повинні були забивати не раз, однак воротар збірної Естонії рятував ситуацію, а деколи неточність підводила українців.

І після перерви перевага збірної України не викликала сумнівів. На кілька голів синьо-жовті так точно награли. Один тільки Смирний міг забити двічі. Під кінець поєдинку естонці діяли на відбій, але ж таки вистояли під тиском нашої команди. 0:0.

Міжнародний турнір Antalya Cup 2019

Естонія (U-21) — Україна (U-21) — 0:0

Україна. 1-й тайм: Білик, Биков, Мілованов, Семеніхін, Лебеденко, Лєднєв, Різьє, Алібеков, Луньов, Козак, Русин. 2-й тайм: Кожухар, Якимець, Бабогло, Чеберко, Стецьков, Чех, Смирний, Путря, Кравчук, Вантух, Топалов.