Під Києвом відкрилася дитяча футбольна академія "Бенфіки" / dynamo.kiev.ua

У селі Підгірці Обухівського району Київської області офіційно відкрилася дитяча футбольна академія легендарного португальського клубу "Бенфіка".

Комплекс, що складається з чотирьох футбольних полів, буде повністю фінансуватися клубом з Лісабона і є повноцінним філіалом дитячо-юнацької школи "Бенфіки".

У церемонії відкриття футбольної академії взяв участь легендарний у минулому гравець "Бенфіки" Луізао. Комерційний директор "Бенфіки" Бернарду Карвальо повідомив, що це вже десятий філіал академії клубу за межами Португалії і перший у Східній Європі. Ще 40 філіалів діють безпосередньо на батьківщині "Бенфіки".

Відео дня
На даний момент в академії під Києвом займаються 150 дітей / dynamo.kiev.ua

"Я вважаю, що це найкращий комплекс з тих, які перебувають поза Португалією. У цієї школи є величезний потенціал", - зазначив Карвальо, повідомляє УНІАН.

На даний момент у футбольній академії "Бенфіки" в Україні займаються 150 дітей, проте технічна база дозволяє проводити заняття для 1000 дітей, зазначила Директор академії Марія Кривопішина. Наразі триває набір учнів. Віковий сегмент - від 3-х до 16 років, хлопчики і дівчатка. Заняття при цьому платні. До послуг юних гравців, крім власне футбольних газонів, комфортні будиночки для проживання, зручні роздягальні та добре обладнані тренажерні зали з басейном.

Як повідомив у коментарі УНІАН технічний директор світової мережі шкіл "Бенфіки" Давид Гомеш, на даний момент в українському філіалі академії працюють два португальських тренери з ліцензією UEFA Pro. Незабаром кількість фахівців з Португалії може збільшитися. Тренування з дітьми проводяться англійською мовою.

Олександр Шовковський на відкритті академії "Бенфіки" / УНІАН

Церемонію відкриття відвідала посол Португалії в Україні Марія Кріштіна Серпа ді Алмейда. Гостями заходу стали також легендарні українські футболісти Олексій Михайличенко, Ігор Бєланов, Олександр Шовковський, Анатолій Дем'яненко, Леонід Буряк, Володимир Онищенко, екс-гравець "Бенфіки" Сергій Кандауров та інші.