Євро-2020 / REUTERS

З 12 червня по 12 липня в дванадцяти містах Європи пройде Євро-2020. 4 грудня стартує другий етап продажу квитків на європейську першість.

Збірна України матчі групового етапу проведе у Бухаресті та Амстердамі. Підопічні Андрія Шевченка стартують 14 червня поєдинком проти збірної Нідерландів в Амстердамі, потім 18 червня грають з переможцем плей-офф Ліги націй у Бухаресті, а 22 червня там же - зі збірною Австрії.

Де збірна України буде грати в разі виходу в плей-офф - поки невідомо. Це буде залежати від того, яке місце "жовто-сині" займуть у своїй групі.

Відео дня

Вартість квитків розділена на три цінові категорії.

ru.uefa.com

Вартість квитків на матч збірної України в Амстердамі - 50, 125 і 185 євро, на матчі в Бухаресті - по 30, 75 і 125 євро.

ru.uefa.com

Ціни на матчі 1/8 фіналу в Баку, Будапешті та Бухаресті будуть коштувати 30, 75 і 125 євро, в дев'яти інших містах - 50, 125 і 185 євро. На матчі 1/4 фіналу - від 75 до 225 євро (крім Баку).

Купувати квитки потрібно тільки на офіційному сайті УЄФА. Купувати "тікети" де-небудь ще - небезпечно.

Інформація про квитки для вболівальників збірної України доступна на офсайті УЄФА - тут.

Найближчий продаж квитків стартує 4 грудня о 15:00 і триватиме до 18 грудня. Перший етап пройшов влітку (було реалізовано 1,5 мільйона квитків), а третій етап продажу заплановано на квітень.

Так як бажаючих відвідати матчі Євро-2020 більше, ніж квитків, УЄФА буде розігрувати їх. Щоб взяти участь у розіграші (подати заявку на можливість придбати квиток), необхідно спершу зареєструватися на офіційному сайті УЄФА (можна через свій аккаут в Facebook або Google). Вказувати свої дані потрібно латинськими літерами, як в закордонному паспорті.

Вболівальники можуть подавати заявки як на матчі тільки своєї збірної, так і на будь-які інші ("квитки для нейтральних уболівальників"). Кількість поєдинків, на які можна подавати заявки, не обмежена, але не можна подавати заявки на два матчі в один день. На кожен матч в одні руки можна придбати максимум 4 квитка.

Читайте такожЄвро-2020: опубліковано турнірну сітку і календар матчів плей-офф

Результати електронної лотереї квитків стануть відомі в січні. Заявка може бути задоволена повністю, частково (на частину матчів) або взагалі не задоволена.

Якщо вам не пощастить, тоді УЄФА включить вас у лист очікування. Таким чином, у вас з'явиться можливість викупити квитки, якщо хтось з уболівальників не оплатить їх вчасно. На те, щоб оплатити квитки, відводиться 10 днів.

При проході на стадіон вам потрібно буде пред'явити документ з фотографією, який засвідчує вашу особистість (паспорт, або водійські права). Важливо - ім'я на квитку має збігатися з ім'ям на документі.

Також варто відзначити, що перед Євро-2020 УЄФА запустить спеціальний розділ на сайті для перепродажу квитків. Якщо ви передумаєте йти на матч, то зможете продати свій квиток за номінальною вартістю.

Відповіді на питання щодо квитків на Євро-2020 можна знайти за цим посиланням.

УНІАН раніше також опублікував розклад матчі Євро-2020 в усіх групах.