Гол Шевченка шокував стадіон у Москві

Головний тренер збірної України і колишній футболіст національної команди Андрій Шевченко згадав історичний матч з Росією у відборі на Євро-2000, який завершився внічию 1:1 і дозволив українській команді вийти в стикові поєдинки.

Читайте також"Потрібно залишатися вдома": Шевченко порівняв пандемію коронавірусу з Чорнобилем

На 88-й хвилині поєдинку в Москві єдиний гол у складі гостей зі штрафного забив Андрій Шевченко - голкіпер росіян Олександр Філімонов упустив м'яч у власні ворота. Ця гра стала останньою між збірними України та Росії.

Відео дня

"Була важка гра. Проти мене діяли персонально, часто порушували правила - включали тактику дрібного фолу. Думаю, при сучасному суддівстві арбітр роздав би в тому матчі чимало карток. Втім, на той час я вже звик до такої уваги. Навіть французи намагалися мене щільно опікати - один в один не залишали, постійно йшла страховка. Всі розуміли, що мені не можна давати простір, я цим добре користувався. Для мене не було проблемою обіграти одного або двох захисників і втекти від них. Ось мене і збивали, штовхали, тримали за футболку", - цитує Шевченка zbirna.com.

За словами екс-форварда, він спеціально пробивав по воротах, а не намагався навісити у штрафний майданчик:

"Коли з'явився цей штрафний, у мене була якась внутрішня впевненість. Відразу подумав: "Буду бити, це шанс". Ми пішли від поразки та вирвали цю путівку в плей-офф.

Штрафний у ворота Олександра Філімонова не був випадковим. По-перше, я так вже забивав - "Баварії", "Карпатам", комусь ще. По-друге, ми багато працювали над стандартами після тренувань з Леонідом Буряком, який асистував тоді в збірній Йожефу Сабо. Тренер був у прекрасній формі, а його ідеальні плісируючи передачі з флангу допомагали нам з Сергієм Ребровим працювати над завершенням".

Варто відзначити, що в стикових матчах збірна України не змогла пройти Словенію (загальний рахунок - 2:3).

УНІАН раніше повідомляв про те, що Шевченко згадав яскраві моменти періоду кар'єри в "Мілані".