Артем Старгородський завершив кар'єру після виступів за Вітебськ / фото ФК Вітебськ

Український екс-півзахисник солігорського "Шахтаря" і "Вітебська" Артем Старгородський порівняв Майдан і протести в Білорусі.

Читайте такожДвох футболістів побили і затримали під час протестів у Білорусі

Про це він сказав в інтерв'ю by.tribuna.com.

Відео дня

"У нас все було не так жорстоко. У Білорусі ж під роздачу потрапляли всі підряд. Силовики просто гребли всіх без розбору. ОМОНу було неважливо, хто опинився на їхньому шляху: старі, дівчата або діти. Причому силовики діяли з неймовірним озвірінням. Справжня дикість", - сказав Старгородський.

"Найдивовижніше, народ Білорусі вийшов на мирний протест: ніхто не стріляв, не будує барикади. Навіть в гімні співається, що білоруси - мирні люди. Люди просто хотіли чесності і справедливого ставлення до них. Думаю, навіть не варто обговорювати, що ваші вибори пройшли нечесно", - додав екс-футболіст.

Він також підкреслив, що фальсифікація під час виборів була очевидною, а те, що сталося після виборів, шокувало:

"Влада діяла дуже незграбно і грубо. Фальсифікація була очевидна. Якщо раніше це проходило, то зараз - ні. В країні виросло нове покоління, яке встигло побачити світ і дивиться на нього по-іншому. Ну які 80 відсотків? До того ж те, що відбувалося в країні після виборів, шокувало людей. Вчинки силовиків - це щось за гранню".

Відзначимо, що Старгородський виступав за солігорський "Шахтар" в 2014-2016 роках, а за "Вітебськ" - в сезоні 2018-2019. В Україні Старгородський грав за київський "Арсенал", одеський "Чорноморець" і ряд інших клубів. Він двічі ставав чемпіоном Універсіади в складі студентської збірної України (в 2007 і 2009 роках).

Вас також можуть зацікавити новини: