Мірча Луческу / фото REUTERS

Головний тренер київського "Динамо" Мірча Луческу прокоментував перемогу над АЗ (2:0) у третьому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів.

Читайте такожДинамо в контратакувальному стилі обіграло АЗ у відборі Ліги чемпіонів (відео)

Луческу цитує dynamo.kiev.ua.

Відео дня

"Сьогодні з двох сторін була максимально тактична гра. Не забувайте, що АЗ ось такими довгими передачами фактично виграв чемпіонат Нідерландів. Ця команда заманює суперників і грає їм за спину. АЗ завжди показує такий агресивний футбол.

Але сьогодні ми дуже ефективно нівелювали ці сильні сторони нашого опонента, перекрили зони за спинами наших захисників, в які грав АЗ. У першому таймі, за великим рахунком, суперник нічого біля наших воріт не створив. У перерві я сказав хлопцям, щоб вони мали терпіння: у другому таймі гості підуть в атаку великими силами, і у нас з'являться зони в контратаках. Так і сталося.

Вдячний хлопцям за виконання всіх тактичних підказок, за божевільну самовіддачу, за терпіння і за цей результат", - сказав наставник киян.

Луческу відзначив успішний єврокубковий дебют 18-річного захисника Іллі Забарного і заявив про готовність продовжити давати шанси молодим гравцям: 

"Забарний дуже добре сьогодні зіграв. Я довіряю молодим хлопцям. Це нормально, що вони створюють конкуренцію більш досвідченим футболістам. Не можна не відзначити і Миколенка, який сьогодні грав не на своїй позиції, але теж проявив себе дуже добре. Втім, було б несправедливо, якби я похвалив тільки цих двох футболістів, адже вся команда зіграла супер".

"Динамо" в Лізі чемпіонів: головне