Ігор Суркіс хоче, щоб у Динамо були результати / фото ФК Динамо

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс висловився про конфлікт з ультрас, які протестують проти призначення Мірчі Луческу на посаду головного тренера команди.

Про це Суркіс сказав на прес-конференції, присвяченій представленню Луческу.

"Сподіваюся на мудрість наших уболівальників. У нас же не тільки ультрас, які протестують. Коли вони прийшли на стадіон, я з ними зустрівся, я намагався їм пояснити свою позицію. Почули вони її - добре, не почули - що ж... Ми йдемо своїм шляхом. У нас сотні тисяч вболівальників, вони багато років вболівають. Я не кажу, що нам не потрібні активні вболівальники. Але нам потрібні вболівальники, які розуміють футбол, а не просто приходять, щоб розважитися", - сказав президент "Динамо".

Відео дня

"Не можу погодитися з тим, що Мірча не може бути прийнятий в нашу сім'ю. Я його розглядаю, насамперед, за професійними якостями. Інше мене не цікавить. Хочу, щоб у команди були результати", - додав він.

Читайте також: "Ви ж критикували за динамівські серця": Суркіс пояснивши, чому запросивши Луческу

Суркіс вважає, що, якщо "Динамо" буде перемагати, то вболівальники підтримають клуб:

"Наші вболівальники - це не тільки ті, хто сьогодні протестує незрозуміло чого. У футболі головне результат, і я вважаю, що потрібно надати всіляку підтримку, і прийняти моє рішення. Якщо ми будемо вигравати - впевнений, нам будуть аплодувати. А будемо програвати - критикувати знову-таки будуть мене".

"Сказав ультрас, якщо у них є люди, які можуть поліпшити роботу - приходьте. А просто язиками базікати - я теж можу просто сісти біля телевізора і критикувати "Барселону", нічого не роблячи. Треба допомагати конкретними справами, кожен день. А так приходять на стадіон, ображають, палять файєри, а потім вболівальники не можуть прийти на стадіон з дітьми, оскільки нам дають матчі без глядачів ", - сказав Суркіс.

Він також підкреслив, що може припинити свавілля ультрас:

"Вести себе треба цивілізовано, в рамках закону. Вболівальники можуть висловлювати якісь невдоволення, але в рамках закону - підкреслюю. В іншому випадку у нас є достатньо важелів, щоб припинити свавілля, яке зараз відбувається".

Раніше ультрас "Динамо" пообіцяли влаштовувати акції протесту через приход Луческу і пообіцяли румунському тренеру, що він не зможе "нормально працювати" в клубі.

УНІАН також повідомляв про те, що Луческу в Києві поклав квіти до пам'ятника Валерію Лобановському.