Манчестер Сіті - Ліон / фото REUTERS

У суботу, 15 серпня, в Лісабоні відбувся останній чвертьфінальний матч нинішнього розіграшу Ліги чемпіонів, в якому зустрічалися англійський "Манчестер Сіті" і французький "Ліон".

Читайте такожМанчестер Сіті - Ліон: онлайн матчу Ліги чемпіонів

Поєдинок завершився сенсаційною перемогою французів з рахунком 3:1.

Відео дня

Пеп Гвардіола відмовився від звичної схеми та вирішив використати схему з трьома захисниками. У нових умовах "Ман Сіті" все одно володів перевагою, але звичного домінування в англійців не було, тоді як "Ліон" успішно організовував контратаки зусиллями швидкісних Екамбі, Корне і Депая.

Один з таких епізодів призвів до голу у ворота "Ман Сіті". Екамбі отримав закид за спину захисника, Гарсія наздогнав гравця "Ліона", зробив відбір, але м'яч відскочив трохи назад до Корне, який без підготовки завдав обвідного удару, скориставшись виходом з воріт Едерсона - 1:0.

У "Манчестер Сіті" найгостріше діяв Рахім Стерлінг - вінгер кілька разів був близький до взяття воріт і регулярно віддавав останні паси, але захист і воротар французів Лопеш були на висоті.

У другому таймі ситуація кардинально не змінилася. У "Ман Сіті" на полі з'явився Марез, проте "Ліон" в цілому почувався комфортно в грі другим номером. Перший шанс отримав Де Брюйне, коли пробивав штрафний з 28 метрів - Лопеш в стрибку відбив удар.

З кожною хвилиною англійці намагалися збільшувати тиск на ворота суперника і грати все інтенсивніше. Це все-таки принесло свої плоди на 69-й хвилині, коли Стерлінг забіг з флангу в штрафну і віддав передачу в центр на Де Брюйне, а бельгієць завдав точного удару в нижній кут воріт - 1:1.

У "Ліона" на полі з'явився найкращий бомбардир команди Мусса Дембеле. Саме він відзначився на 79-й хвилині: Екамбі знаходився в офсайді, але пропустив м'яч на форварда, який переграв Едерсона - 2:1.

"Городяни" ще більш агресивно пішли вперед, а Стерлінг міг зрівнювати рахунок, але з кількох метрів не влучив у порожні ворота. У підсумку англійці пропустили третій гол на 79-й хвилині: Едерсон відбив перед собою удар Мендеша, після чого Дембеле опинився першим на добиванні та оформив дубль, встановивши остаточний рахунок.

"Манчестер Сіті" - "Ліон" - 1:3

Гол: Де Брюйне, 69 - Корне, 24, Дембеле, 79, 87

"Манчестер Сіті": Едерсон, Уокер, Гарсія, Ляпорт, Канселу, Гюндоган, Фернандіньо (Марез, 56), Родрі (Давід Сілва, 84), Де Брюйне, Жезус, Стерлінг

"Ліон": Лопеш, Денайєр, Марсело, Марсал, Бруно (Мендеш, 70), Дюбуа (Тете, 74), Какере, Ауар, Корне, Екамбі (Рен-Аделаїд, 87), Депай (Дембеле, 75)

Попередження: Дюбуа, Марсело - Фернандіньо, Родрі

фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS
фото REUTERS

фото REUTERS

фото REUTERS

"Фінал восьми" Ліги чемпіонів: головне

  • "Фінал восьми" Ліги чемпіонів проходить з 12 по 23 серпня на двох аренах в Лісабоні. На кожній стадії команди проводять по одній грі. Переможець головного клубного турніру Європи вперше буде визначено в такому форматі у зв'язку з пандемією коронавірусу.
  • Сформовано обидві півфінальні пари. "РБ Лейпциг" зіграє з ПСЖ 18 серпня, а "Ліон" зустрінеться з "Баварією" - ця гра пройде 19 серпня.
  • "Ліон" зробив другу поспіль сенсацію. На старті плей-офф французи вибили "Ювентус".