Збірна U-21 не змогла вийти на Євро-2021 під керівництвом Руслана Ротаня / фото УАФ

Колишній півзахисник "Дніпра" і "Динамо" Руслан Ротань залишиться головним тренером молодіжної збірної України на найближчий рік.

Про це повідомляється на офіційному сайті УАФ.

Контракт з Ротанем продовжено на рік через "невизначеність з проведенням офіційних змагань у зв'язку з пандемією коронавірусу".

Відео дня

Читайте такожМолодіжна збірна України перемогою завершила відбір на Євро-2021

В УАФ прийняли рішення продовжити на один рік угоди з усіма фахівцями, контракти яких спливали в 2020 році.

Таким чином, на рік також були продовжені контракти з головним тренером збірної України U-19 Володимиром Єзерським, з головним тренером команди U-17 Сергієм Нагорняком, а також наставником команди U-16 Олегом Кузнєцовим.

Крім того, продовжено угоди з тренерами жіночих збірних: наставником національної збірної Наталією Зінченко, WU-19 - Валерієм Паламарчуком і WU-17 - Сергієм Сапроновим.

Молодіжна збірна України у відборі на Євро-2021: що потрібно знати

  • Збірна України провалила завдання виходу на Євро-2021.
  • Підопічні Руслана Ротаня виступали в одній групі з командами Данії, Румунії, Фінляндії, Північної Ірландії та Мальти.
  • За два тури до фінішу кваліфікації українці поступилися Північній Ірландії, через що достроково втратили шанси на вихід на Євро-2021.
  • За підсумками кваліфікації Україна в десяти матчах набрала 16 очок (5 перемог, 1 нічия і 4 поразки) і фінішувала на 3-му місці у своїй відбірковій групі, поступившись Данії (26) і Румунії (20). На Євро U-21 вийшли переможці груп, а також найкращі другі місця.