Пропонуємо вам добірку найяскравіших тріумфів українських спортсменів, що трапилися протягом 2018 року.

На зимовій Олімпіаді-2018 в Пхенчхані Україна здобула лише одну нагороду. Фристайлист Олександр Абраменко виграв олімпійську медаль в лижній акробатиці.

Читайте такожУсик визнаний кращим боксером року за версією ESPN

Василь Ломаченко став чемпіоном світу вже в третій ваговій категорії. У травні боксер нокаутував лідера легкої ваги Лінареса і відібрав у нього пояс WBA.

У липні Олександр Усик став "монополістом" у ваговій категорії до 91 кг в професійному боксі. Усик переміг росіянина Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу. Всі пояси цього дивізіону за версіями WBA, WBC, WBO і IBF виявилися в руках Сашка.

Українка Наталія Прищепа в Німеччині завоювала золото чемпіонату Європи. З фантастичним фінішним ривком вона виграла фінал в бігу на 800 метрів.

Дарина Білодід стала першою серед українок, хто виграв золото на чемпіонаті світу з дзюдо. Нагороду Дарина здобула у вересні в Баку, перемігши чемпіонку світу Фуну Тонако з Японії.

Збірна України з футболу перемогла у групі Ліги націй, в якій змагалася зі збірними Чехії та Словаччини. Підопічні Шевченка вийшли до Дивізіону 1, де гратимуть через два роки з найсильнішими командами Європи.

Еліна Світоліна перемогла на Підсумковому турнірі WTA в Сінгапурі. Українська спортсменка обіграла в трьох сетах американку Слоан Стівенс.

Олександр Гвоздик став володарем поясу у ваговій категорії до 79,4 кг за версією WBC. Чемпіонський титул він здобув, відправивши в нокаут 41-річного канадця Адоніса Стівенсона.

Українка Єлизавета Яхно визнана найкращою спортсменкою світу з синхронного плавання. Плавчиня є чотириразовою призеркою ЧС і семиразовою призеркою ЧЄ.

Український плавець Михайло Романчук здобув золото на Чемпіонаті світу-2018 у Китаї. Блискучою перемогою українця завершився фінальний заплив на 1500 метрів вільним стилем.

Пишаємося вами!