twitter.com/IBU_WC

В німецькому Рупольдінгу завершилася жіноча естафетна гонка в рамках етапу Кубка світу з біатлону, яка стала найгіршим результатом для збірної України за історію. 

Українки посіли 15-е місце, відставши від лідера майже на чотири хвилини, повідомляє офіційний сайт турніру.

Впевнено свій перший етап провела Анастасія Меркушина, в першу чергу за рахунок якісної стрільби. На рубежах Настя не допустила жодного промаху, проте фізичних кондицій українці вистачило лише для 5-го місця на передачі естафети, з 32 секундним відставанням від лідерів перегонів.

Відео дня

Читайте такожУкраїнки провалили спринтерську гонку на етапі Кубка світу в Рупольдінгу

Тривожним для вболівальників збірної України бачився третій тап у виконанні Валі Семеренко. І якщо першу частину дистанції Валя пройшло непогано, то на стрільбі стоячи олімпійська чемпіонка здригнулася. Лише за допомогою трьох додаткових патронів Семеренко зуміла закрити всі мішені, а показавши передостанній результат на останньому колі, передала естафету Юлії Журавок лише на 13-й позиції.

Журавок, яка була викликана спеціально для естафети з Кубка IBU, нічого видатного не продемонструвала, але і не програла дуже багато. Відпрацювавши на нуль на двох вогневих рубежах, Журавок слабо виглядала на дистанції, що в підсумку призвело до 17-ї позиції на передачі естафети.

Віта Семеренко вирушила на дистанцію майже з 3-хвилинним відставанням від лідерів перегонів – збірної Франції. Відпрацювавши на нуль стрільбу лежачи, Семеренко зуміла підняти на дві позиції нашу команду, однак після повного комплекту додаткових патронів на стійці, відкотилася на одну позицію вниз. На останньому колі Віта виявила неабиякі бійцівські якості, зуміла обійти американку і фінішувала 15-ю.

Перемогу в гонці здобула найбільш збалансована за складом збірна Франції. При цьому француженки показали найкращу стрільбу в гонці – всього 4 додаткових патрони. А ось за срібло розгорнулася дуель між командами Норвегії та Німеччини. Вирішальною стала остання стрільба, де Марте Олсбю використала 2 додаткових патрона, а Деніз Херманн на один більше. У підсумку норвежки - другі, а німкені - треті.

Відзачимо, що раніше найгіршим результатом збірної України в естафетах було 14-е місце на етапі Кубку світу в Бейтостолені в сезоні-2004/2005. Тоді за нашу команду виступали Лілія Вайгіна-Єфремова, Олена Петрова, Ніна Лемеш та Ірина Тананайко.