Олексій Воєвода / fishki.net

Міжнародна федерація бобслею і скелетона (IBSF) дискваліфікувала колишнього російського бобслеїста Олексія Воєводу за порушення антидопінгових правил на зимовій Олімпіаді в Сочі-2014.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Російське антидопінгове агентство (РУСАДА).

«Ми отримали повідомлення про те, що бобслеїст Олексій Воєвода дискваліфікований міжнародною федерацією на два роки (з 21 грудня 2018 року по 20 грудня 2020 року) за порушення антидопінгових правил на Олімпіаді в Сочі», – повідомили в прес-службі РУСАДА.

Відео дня

Читайте такожРосійська фігуристка про секрети успіху: піті правильну допінг, в правильних дозах

Протягом 21 дня Воєвода може подати апеляцію на дане рішення в Спортивний арбітражний суд (CAS). 16 січня IBSF прийняла аналогічне рішення по російським бобслеїстам Олександру Зубкову, Олександру Касьянову, Олексію Пушкарьову і Ільвіру Хузіну.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив Воєводу двох золотих нагород, завойованих у змаганнях двійок і четвірок на Олімпійський іграх у Сочі. CAS визнав Воєводу винним у порушенні антидопінгових правил на Іграх-2014, але замінив довічне відсторонення від Олімпіад на недопуск тільки до Пхьончхану-2018.

Зазначимо, що до вересня 2016 року Воєвода є депутатом Держдуми від «Єдиної Росії» і членом Комітету з екології та охорони навколишнього середовища.

В російській Думі вже є спортсмен з допінговим минулим – депутат від «Єдиної Росії» Артур Таймазов, який виступав за Узбекистан, був позбавлений золота Пекіна-2008 з вільної боротьби після повторної перевірки допінг-проб, ініційованої МОК.