Віта Семеренко посіла 30-е місце в гонці переслідування / biathlon.com.ua

У Холменколлені (Норвегія) завершилися гонки переслідування останнього в сезоні етапу Кубка світу з біатлону, в яких українські біатлоністи не змогли поборотися за призові місця.

Кращими результатами дня стало 30-е місце Віти Семеренко у жіночій гонці і Дмитра Пидручного - у чоловічій, повідомляє офіційний сайт змагань.

У жіночій гонці Віта промахнулася по разу на всіх чотирьох вогневих рубежах і відстала від переможниці гонки на 4 хвилини, 47,1 секунди. Її сестра Валентина Семеренко припустилася ті ж чотири промахи, але на двох вогневих рубежах - 0+3+1+0 і з відставанням у 5 хвилин 08,7 секунди посіла 36-е місце. Анастасія Меркушина з 5 промахами - 0+2+1+2 і відставанням в 6 хвилин 11,5 секунди зайняла 50-е місце, а Яна Бондар після трьох вогневих рубежів - 1+1+3 - відстала від лідера гонки на коло і припинила боротьбу.

Відео дня

Переможницею гонки стала Анастасія Кузьміна з результатом 28 хвилин, 25,9 секунди (0 промахів).

У чоловічій гонці Дмитро Підручний допустив 4 промахи і відстав від переможця на 2 хвилини 52,2 секунди. В Артема Прими 7 промахів і відставання в 5 хвилин 38,6 секунди - 49-е місце.

Переможцем гонки став норвежець Йоханнес Бе, який випередив на фініші свого брата Таррея Бе і німця Андреаса Пфайффера.

У неділю пройдуть дві заключні гонки сезону в рамках Кубка світу - чоловічий і жіночий мас-старти.