Еліна Світоліна / REUTERS

16 січня відбулося жеребкування основної сітки Australian Open, за підсумками якої своїх суперниць дізналися українські тенісистки.

Перша ракетка України Еліна Світоліна, яка посіяна на турнірі під п'ятим номером, на старті турніру зустрінеться з Кеті Бултер з Великобританії (№317 WTA). Британка заявилася на турнір по так званому "захищеному рейтингу".

24-а ракетка світу Даяна Ястремська в першому колі зіграє з однією з переможниць кваліфікації.

Відео дня

Катерина Козлова (№91 в рейтингу WTA) стартує на Australian Open поєдинком проти австралійки Прісцилли Хон, яка є 139-ю ракеткою світу. Вона отримала "wild card" від організаторів.

Читайте також"Станеться щось погане": Світоліна оцінила забруднення повітря в Мельбурні перед Australian Open

Не пощастило з жеребом Лесі Цуренко. На українку, яка на даний момент є 120-ю ракеткою світу, чекає зустріч з першою ракеткою світу Ешлі Барті з Австралії.

Катерина Бондаренко (№534 у рейтингу WTA), яка заявлена по "захищеному рейтингу", почне виступ матчем проти володарки "wild card", 201-ї ракетки світу Аріни Родіонової з Австралії.

Зазначимо, що через кваліфікацію в основну сітку Australian Open від України також можуть пробитися Катаріна Завацька, Дар'я Лопатецька, які вже подолали перший раунд. Марта Костюк, Ангеліна Калініна, а також Сергій Стаховський на старті кваліфікації зазнали поразок.

Матчі основної сітки стартують 20 січня.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що українка Ястремська з рекордом вийшла в півфінал турніру в австралійській Аделаїді.