Apple анонсувала дату проведення WWDC 2022 / скріншот

Компанія Apple офіційно оголосила дати майбутньої конференції для розробників WWDC 2023. Вона пройде з 5 по 9 червня.

Що саме покажуть на заході, поки неясно. Як правило, в рамках WWDC Apple розповідає про оновлення операційних систем та інших софтверних продуктів. У компанії наголошують, що цього року виставка буде "найбільшою" за всю історію.

Як пишуть журналісти, купертинівці також готуються до презентації "залізної" новинки – преміальної XR-гарнітури. Вважається, що гаджет безпосередньо пов'язаний зі спадщиною Тіма Кука і стане першим продуктом, на який не вплинув Стів Джобс.

Відео дня

Apple працює над гарнітурою XR вже сім років, що вдвічі довше, ніж оригінальний iPhone до його запуску. ЗМІ пишуть, що глава компанії Тім Кук наполягає на випуску гарнітури в цьому році, хоча команда розробки вважає, що потрібно почекати ще кілька років. Її вартість оцінюється в $3000 – це вдвічі більше, ніж у найближчих конкурентів.

За даними Bloomberg, новинка Apple буде використовувати як віртуальну (XR), так і доповнену реальність (AR). У віртуальній реальності користувачі бачать зображення і контент в окулярах. AR, з іншого боку, накладає цифровий вміст на зображення реального світу.

Три гаджети, які ми очікуємо від Apple цієї весни

На початку березні компанія представила "жовтий" iPhone 14, а до кінця літа очікується прем'єра 15-дюймового MacBook Air на чіпі М2 і Mac Pro теж з чіпом М2. Також навесні-влітку Apple випустить спеціальну версію AirPods Pro з USB-C замість Lightning. Ходять чутки й про друге покоління AirPods Max.

Традиційно, головна презентація компанії пройде восени. На ній покажуть смартфони iPhone 15 з новим дизайном та USB-C, Apple Watch Series 9 і, швидше за все, нові планшети.

Вас також можуть зацікавити новини: