Apple працює над власним ChatGPT для Siri / фото ua.depositphotos.com

На тлі успіху ChatGPT інженери Apple нашвидкуруч намагаються зробити із Siri аналог розумного чат-бота. Втім, фахівці впевнені, що це у неї навряд чи вийде навіть за кілька років.

За інформацією NYT, в Apple визнають, що їх голосовий помічник застарілий на тлі конкурентів, а особливо ChatGPT і його аналогів. Інженери компанії наполегливо працюють над переробленням Siri, але через "занадто велику" базу даних для декількох мов процес затягнеться на роки.

Голосовий помічник Apple був офіційно представлений ще в 2011 році. Технологія була здатна виконувати ряд команд, включаючи показ погоди, установку таймера, виконання пошуку в інтернеті, здійснення дзвінків і т.д. Попри обіцянки Apple, що це тільки початок, на тлі сучасних конкурентів Siri не змогла повністю розкрити свій потенціал.

Відео дня

Нині Siri генерує відповіді та репліки, використовуючи заздалегідь задані шаблони на 20 мовах, замість того щоб залучити алгоритми штучного інтелекту. По суті, найпростіші оновлення, такі як поповнення бази слів і фраз, вимагають відновлення всієї бази даних Siri, яка може зайняти пару місяців.

Цілком ймовірно, що Apple доведеться переписувати асистента мало не з самого початку, щоб позбутися від цієї громіздкості, пише NYT.

Чому всі говорять про ChatGPT і роблять свої аналоги

ChatGPT – це чат-бот, який за пару місяців існування викликав великий ажіотаж у світі хай-тек. Він здатний легко і впевнено відповідати на складні питання, а також писати прозу, вірші або комп'ютерний код по команді, а з недавнього часу ще й навчився розпізнавати картинки та пояснювати меми

Після того, як OpenAI представив ChatGPT широкій громадськості, багато компаній почали поспіхом розробляти подібні чат-боти. 

На початку лютого Microsoft оновила свій пошуковик Bing і вбудувала туди поліпшену версію нейромережі ChatGPT – не ту, що знаходиться в загальному доступі. Користувачі можуть спілкуватися в чаті Bing, як ChatGPT, ставлячи питання та отримуючи відповіді природною мовою.

У відповідь на ChatGPT Google представили свого чат-бота Bard, але здивувати не вийшло. ШІ компанії поки відстає від розробок OpenAI, а сервіс доступний лише обмеженому числу користувачів. І допускає помилки.

Паралельно Ілон Маск набирає команду для розробки аналога ChatGPT. Вважається, що суперницький чат-бот матиме менше обмежень щодо суперечливих тем порівняно з ChatGPT.

Вас також можуть зацікавити новини: