Чому смартфон перегрівається і як це виправити / фото ua.depositphotos.com

Якщо ваш телефон нагрівається або перегрівається, є кілька можливих причин, на які варто звернути увагу. Переважно, серед головних "винуватців" виділяють екран, батарею або процесор,

Річ у тому, що кожен з них виділяє тепло, в тому чи іншому вигляді. І це нормальне явище – електроніка як-не-як.

Але якщо ваш апарат нагрівається до такої міри, що його буквально неможливо тримати, все може бути набагато серйозніше і в кінцевому підсумку призвести до незапланованого апгрейду. Розповідаємо, що може бути причиною і як цього уникнути.

Відео дня

Смартфон використовується занадто інтенсивно

Сучасні іграшки, тривале відеознімання, "важкі" застосунки – все це істотно перевантажує процесор з відеоприскорювачем. Як результат, апарат починає грітися та швидко розряджатися.

Намагайтеся не перевантажувати смартфон. Якщо це не варіант, принаймні спробуйте якомога частіше робити перерви, давати гаджету можливість відпочити і охолодитися. Також рекомендується вимкнути мережеві і непотрібні навігаційні модулі, якщо вони працюють на тлі.

На гаджеті є недопрацьовані програми

Можливо, в одному з недавно встановлених застосунків міститься помилка або погано оптимізований код, а тому система використовується марнотратно, змушуючи процесор без вагомих причин працювати на повну міць. Ось вам і результат: виділяється більше тепла та швидше сідає батарея.

Читайте такожДешево і потужно: найкращі бюджетні смартфони 2021 року до 7 тисяч гривеньАби розвантажити процесор, необхідно видалити з пристрою всі зайві програми. Під "зайвим" мається на увазі застосунки, який не є відеогрою, фото/відео сервісом або іншою ресурсомісткою утилітою, але при роботі з якою зростає температура.

Також не рекомендується перешкоджати оновленню певних застоснків, тому що свіжіші версії часто виправляють помилки.

Пристрій гріється при розмові

В такому випадку передавач, що відповідає за зв'язок, працює некоректно. При розмові йому доводиться постійно приймати і передавати інформацію, тому чим довше дзвінок – тим він більше нагрівається. 

Постарайтеся звести до мінімуму час розмови. Так, якщо бесіда була тривалою – дайте смартфону деякий час "відпочити", перш ніж приступити до іншої операції.

Неполадки в системі

Якщо з операційною системою виникли неполадки, то температура пристрою теж може підвищуватися. Найчастіше це відбувається через різні збої. При тривалому використанні смартфона в системі накопичуються так звані залишкові файли з різним програмним сміттям, що сприяє нагріванню і уповільнюють роботу всієї системи.

В цьому випадку потрібно перезапустити телефон і переконатися, що операційна система оновилася. Якщо будь-яких змін не відбулося і апарат, як і раніше гріється, слід почистити його, аж до скидання до заводських налаштувань. 

Яка температура вважається нормальною

Фактично всі телефони можуть без перевантажень працювати в температурному спектрі 0-35C. При цьому корпус може нагріватися до температури 37-45°C. Іноді можливе короткочасне підвищення температури, але це не є показником несправності.

Читайте такожНе доведеться заряджати щодня: топ 10-смартфонів з потужним акумуляторомРаніше УНІАН ділився лайфхаком, як прискорити зарядку смартфона. Ця "фіча" доступна для всіх телефонів, починаючи від старих кнопкових моделей і закінчуючи сучасними смартфонами, фаблетами і т.п.

Вам також можуть стати в пригоді інші лайфхаки: