Названо 3 помилки, яких слід уникати при зарядці смартфона / джерело: Gizchina

Акумулятор є одним з найбільш важливих компонентів вашого телефону, тому ставитися до нього потрібно дбайливо та уважно. Однак дуже часто користувачі самі скорочують термін його роботи, навіть не підозрюючи цього.

Фахівці порталу Gizchina перерахували шкідливі звички, якими користувачі несвідомо вкорочують життя акумулятора смартфона. Позбувшись них, ви зможете прискорити зарядку смартфона, продовжити термін служби батареї та захистити свій гаджет від можливих пошкоджень. 

Телефон не варто заряджати в чохлі

Однією з найпоширеніших звичок серед користувачів смартфонів є зарядка телефону в чохлі. Однак робити це не рекомендується, оскільки це може викликати дві основні проблеми: перегрів акумулятора і поломку роз'єму.

Відео дня

Швидка зарядка може "вбити" акумулятор телефону

Якщо ваш смартфон постачається із зарядним пристроєм потужністю 40 Вт або вище, важливо не використовувати його щодня. Ця звичка може прискорити деградацію батареї вже в перший рік користування смартфоном.

Експерти радять використовувати додатковий, більш повільний зарядний пристрій вночі, а швидкий зарядний пристрій тільки в тих випадках, коли вам потрібно терміново підзарядитися.

Не можна чекати, поки батарея повністю розрядиться

Ще одна звичка, яка може завдати серйозної шкоди акумулятору вашого смартфона – чекати, поки заряду впаде нижче 5%. Найкраще заряджати телефон, коли рівень заряду знаходиться на 15-20%.

Хоч ці звички можуть здатися, на перший погляд, незначними та несерйозними, вони можуть зробити великий вплив на вашу батарею. Так що краще про них пам'ятати.

Раніше УНІАН розповідав, як за пару хвилин очистити динамік смартфона. Для цього зовсім не обов'язково йти в сервісний центр або самому "колупаються" в динаміках. На виручку прийдуть звичайні застосунки для очищення динаміка, які "пробивають" забруднення.

А якщо ви в пошуках нового смартфона, але не стежите активно за ринком, рекомендуємо список кращих пристроїв на початок 2023 за співвідношенням "ціна-якість". Традиційно, найкраще співвідношення ціни і якості демонструє Китайський техногігант Xiaomi і її суббренд Redmi.

Вас також можуть зацікавити новини: