Кому варто і кому не варто купувати Айфон 13

З моменту презентації чергового флагмана "яблучною" корпорацією минуло майже чотири місяці, і навіть якщо ви не вважаєте себе фанатом Apple, ви, напевно, чули про можливості Айфон 13. Але чи він настільки привабливий для покупки, як про нього говорять маркетологи виробника?

Давайте детальніше зупинимося на його сильних сторонах, які притаманні всім моделям серії або старшим модифікаціям Pro і Pro Max.

  • Новий процесор
  • Покращені камери
  • Покращений дисплей
  • Покращений акумулятор

Тобто, інженери Apple справді покращили деякі функції та "начинку" свого дітища, хоча назвати технології по-справжньому революційними та інноваційними не можна. Новий флагман трохи кращий, але й коштує дорожче.

Відео дня

Кому варто брати

По-перше, якщо у вас уже був айфон або смартфон іншої марки, але він уже технічно застарів. Наприклад, якщо у вас iPhone, але 10 і раніше моделі. Тоді ви точно відчуєте різницю у продуктивності та функціоналі, перейшовши на 13-ту версію девайса.

По-друге, якщо вам важливі нові функції та додаткові режими зйомки фото та відео. Наприклад, у iPhone 13 з'явився кінематографічний режим, покращилася зйомка у темряві (не у всіх моделях).

По-третє, черговий "яблучний" флагман трохи підріс час життя акумулятора без підзарядки. Габарити та вага пристрою при цьому суттєво не змінилися. Говорити про кардинальне збільшення часу роботи не можна, але ж додаткові 10-15% користувачі отримають.

Якщо у вас вже є набір мобільних девайсів від Apple, флагманський смартфон відмінно впишеться в екосистему.

Кому можна не брати

Незважаючи на покращені функції та нові опції у пристрої, не можна не відзначити цінник. Порівняно з Айфоном 12 він виріс, причому помітно. При цьому смартфон не дає нічого такого, чого не було б у минулій версії, не рахуючи деяких не першорядних відмінностей.

Тому якщо у вас вже є 12 або навіть 11 Айфон старшої моделі, то можливо, вам варто почекати виходу нової версії гаджета, щоб вже разом із нею відчути приріст продуктивності та комфорт інноваційних технологій. Помінявши iPhone 12 на простий iPhone 13, ви можете навіть спочатку не помічати, що у вас в руках дорога новинка.

Крім того, iPhone 13 бажано не купувати, якщо у вас скутий бюджет, а телефон вам потрібен виключно для робочих щоденних потреб. Пам'ятайте, що, купуючи продукцію американського бренду, ви платите не лише за якість, а й за яблучний логотип.