Instagram захищатиме користувачів від "оголення" в особистих повідомленнях / ua.depositphotos.com

Instagram тестує нові функції для захисту від сексуального шантажу і використання інтимних зображень, а також для обмеження потенційним шахраям і злочинцям пошуку і взаємодії з підлітками.

Як пише Meta, тепер Instagram попереджатиме користувачів про отримання фотографій оголених тіл в особистих повідомленнях і почне розмивати такі зображення.

Нова функція буде автоматично ввімкнена для користувачів Instaram віком до 18 років. Власники акаунтів повнолітнього віку зможуть увімкнути функцію самостійно.

Відео дня

Якщо функція "захисту від оголення" буде ввімкнена, то користувачі при отриманні фотографії з оголеним тілом спочатку побачать розмите зображення і зможуть вирішити, дивитися його чи ні. Користувач також побачить повідомлення про те, як заблокувати відправника і поскаржитися на нього.

Instagram захищатиме користувачів від "оголення"/ фото Meta

При надсиланні або отриманні цих зображень користувачі будуть перенаправлені на поради з безпеки, що нагадують про необхідність бути обережним і про те, що надсилання можна скасувати.

Instagram закликає добре подумати перед надсиланням оголених фото/ фото Meta

"Захист від оголення використовує машинне навчання на пристрої, щоб проаналізувати, чи містить зображення, відправлене в особистому повідомленні в Instagram, оголене тіло. Оскільки зображення аналізуються на самому пристрої, захист працюватиме в чатах із наскрізним шифруванням, де Meta не матиме доступу до цих зображень - хіба що хтось вирішить повідомити нам про них", - ідеться в повідомленні.

При цьому, коли нова функція стане доступною, не уточнюється.

Раніше Meta Platforms оголосила про плани автоматично обмежувати акаунти підлітків в Instagram і Facebook від шкідливого контенту, включно з відео та публікаціями про членоушкодження, зображення насильства і розлади харчової поведінки.

Вас також можуть зацікавити новини: