Прогрес - явище постійне, і нам, як споживачам, було б нерозумно не користуватися його плодами. Показовий приклад – освітлювальні прилади та лампочки на основі LED-елементів, які б'ють усі рекорди з безпеки, економічності та терміну служби.

Не виключено, що за якихось 10-15 років світлодіодні лампи LED повністю витісняють з прилавків морально та технічно застарілі лампочки розжарювання. Чому? Все через реальні переваги, що ставлять світлодіоди поза конкуренцією.

Основні плюси

Відео дня

Бажаєте дізнатися більше про особливості світлодіодних освітлювальних приладів та їх переваги в порівнянні з іншими аналогами? Ми коротко зупинимося на основних перевагах.

  • Вдесятеро економічніше. Попри те, що лампочку складно назвати найбільшим споживачем електроенергії, у щоденному рахунку за електрику своя частка у освітлювальних приладів все ж таки є. LED-світильники споживають у 8-10 разів менше ресурсів, ніж лампочка розжарювання, а це означає, що через якийсь час вони окупають себе, а ви витрачаєте на комунальні послуги менше.
  • Строк служби довше. Через особливості конструкції лампи розжарювання фізично не розраховані на роботу терміном понад 1000 годин. Найчастіше цей термін нижчий. LED-аналог може працювати і 10 тисяч годин та довше. Звичайно, винятки бувають, але якщо вибрати продукцію відомого бренду, світлодіодна лампочка пропрацює в 10 разів довше за лампу розжарювання.
  • Можливість налаштування. Знову ж таки, через особливості технології LED, джерела світла на світлодіодах можна легко налаштовувати за інтенсивністю світла залежно від настрою та часу доби. Без шкоди лампочці. Тому багато LED-світильників йдуть у комплекті з пультами.
  • LED-лампочка більш безпечна. Лампа розжарювання, навіть не найпотужніша, в процесі світіння розігрівається до небезпечних температур – про неї не тільки можна обпектися, вона також може стати причиною займання або, як мінімум, псування стельового покриття, торшерів та інших матеріалів люстри або лампи.
  • LED-лампи можуть бути дизайнерськими, цікавими та унікальними. Оскільки LED-елементи не висувають особливих вимог до конструкції, як це роблять лампи розжарювання або лампи "з газом", форма та конструкція LED-приладів та лампочок може бути будь-якою – від класичної до дуже незвичайної.

Де подивитися та купити?

Переглянути каталог освітлювальних приладів на основі світлодіодних елементів, а також придбати різноманітні LED-лампочки ви можете на сайті магазину Brille. До речі, магазини Brille мають і наземні філії – в Україні працює 25 магазинів бренду.