У Edge з'явилася функція блокування відео з автоматичним відтворенням / фото Microsoft

Схоже, що Microsoft серйозно зайнялась проблемою автоматичного відтворення відео на різних веб-сайтах. Компанія запустила тестування нової функції у своєму браузері Edge, яка дозволяє за замовчуванням відключити програвання роликів в разі, якщо користувач сам його не запускав.

До цього Edge вже мав подібну функцію – вона блокувала автоматичне відтворення відео, якщо користувач нещодавно відвідував цю сторінку. Однак у Microsoft розповіли, що їм продовжують надходити прохання про те, щоб такі ролики взагалі не відтворювалися автоматично і не заважали своєю настирливістю.

Як увімкнути функцію

Нововведення з'явиться у вашому Edge "найближчим часом", але зараз його можна активувати вручну за допомогою експериментальних налаштувань. Для цього:

Відео дня
  • Завантажте спеціальну версію Microsoft Edge для тестувальників – називається Edge Canary.
  • У рядку пошуку введіть edge://flags/#edge-autoplay-user-setting-block-option і переключіть налаштування на вкладку "Enabled". 
  • Після цього відповідна функція з'явиться в звичайних налаштуваннях браузера в розділі "Файли cookie та дозволи сайтів", де потрібно вибрати "Заблокувати".

Скріншот

Головний конкурент Edge – Google Chrome – поки що не може похизуватись подібною функцією, але дозволяє відключити звук автоматично відтворюваних аудіо і відео натисканням спеціальної кнопки.

Нагадаємо, раніше Microsoft Edge навчили покращувати якість старих відео за допомогою штучного інтелекту – тепер смішні відео з нульових можна "освіжити" до 4K. Але є нюанс: це працює тільки на комп'ютерах з топовими відеокартами від NVIDIA і AMD.

А в одній з попередніх заміток УНІАН перерахував 5 причин перейти з Chrome на Microsoft Edge, якщо ви ще цього не зробили. Серед них – зручні вертикальні вкладки, режим ефективності та вбудований захист від витоку паролів.

Вас також можуть зацікавити новини: