У РФ заявили про створення мобільної ОС для "конкуренції" з Android / Ілюстрація REUTERS

Через рішення Google перестати ліцензувати російські Android, країна-ізгой взялася за розробку власної операційної системи для смартфонів й планшетів. 

"Конкурента" ОС Android створює компанія екс-радника Дмитра Медведєва і готується презентувати її цього літа, повідомляє "РБК".

На цей момент до реєстру російського софта внесена тільки одна ОС для мобільних пристроїв – "Аврора" – яка насправді є доопрацьованою версією фінської Sailfish OS. Також свою мобільну ОС збирається випустити "Лабораторія Касперського", щодо якої кількома місяцями раніше влада США почала розслідування.

Відео дня

А тим часом запас смартфонів й імпортної електроніки в російських магазинах вичерпується. У зв'язку з цим в країні хочуть налагодити виробництво власних смартфонів і комп'ютерів. Мовляв, в країні для цього все нібито є.

Нагадаємо, з лютого деякі компанії, зокрема Apple і Samsung, призупинили поставки своєї продукції в Росію. Паралельно китайські гіганти Lenovo і Xiaomi, всупереч закликам Пекіна чинити опір примусу з-за кордону, по-тихому згортають свій бізнес в країні-агресорі

У зв'язку з цим у Росії знову зростає популярність фічерфонів - кнопкових телефонів з мінімумом функцій. Поставки "дзвонілок" в першому кварталі зросли на 43%, при цьому імпорт смартфонів скоротився на 14%.

Вас також можуть зацікавити новини: