Xiaomi 13 Ultra буде представлений у квітні / фото Xiaomi

Глобальна презентація Xiaomi 13 Ultra відбудеться в найближчі тижні, але докладні технічні характеристики нового флагмана вже відомі. Судячи з усього, новинка побореться з OPPO Find X6 Pro за звання володаря найпросунутішого набору камер.

Згідно з представленою інформацією, Xiaomi 13 Ultra оснащується 6,74-дюймовим AMOLED-дисплеєм останнього покоління виробництва Samsung. Він отримає адаптивну частоту оновлення від 1 до 120 Гц, що зробить його не тільки максимально плавним у використанні, але й дозволить істотно економити заряд батареї.

Що стосується начинки, то Xiaomi 13 Ultra буде працювати на топовому процесорі Snapdragon 8 Gen 2 в зв'язці з оперативної пам'яті типу IPDDR5. А накопичувач стандарту UFS 4.0 максимально позитивно позначиться на швидкодії і плавносты апарату. Місткість акумулятора складе 4900 мАг зі швидкою бездротовою зарядкою (50 Вт) і швидкою провідною (90 Вт). 

Відео дня

Найцікавіші деталі стосуються камери, оскільки попередник Xiaomi 12S Ultra задав високу планку. Якщо вірити джерелу, новий Xiaomi 13 Ultra оснастять відразу чотирма камерами по 50 Мп кожна:

  • основна Leica з головним сенсором Sony IMX989 і оптичною стабілізацією;
  • інші три – на базі датчика Sony IMX858 (два з яких відповідають за оптичний зум);
  • для селфі передбачений 32-Мп сенсор.

Також повідомляється, що Xiaomi встановить в смартфон 1-дюймову основну камеру зі змінною діафрагмою. Подібна технологія буде вперше впроваджена в апараті виробника.

Xiaomi 13 Ultra з величезним блоком камер показали на фото

Інші цікаві моменти: підтримка сучасного WiFi7, захист від пилу і вологи за стандартом IP68, просунутий вібромоторчик X-Axis і Android 13 "з коробки". 

Вже офіційно підтверджено, що Xiaomi 13 Ultra, на відміну від Xiaomi 12S Ultra, вийде і на глобальний ринок. Повноцінна презентація смартфона відбудеться в квітні з релізом в Європі ближче до літа.

Нагадаємо, що попередник Xiaomi 12S Ultra був представлений у липні 2022 року. Його головною родзинкою став величезний дюймовий сенсор IMX989 на 50 Мп, на розробку якого пішло $15 млн. Ще є дві камери на тильній стороні по 48 Мп кожна і підтримка 120-кратного цифрового зуму. 

Вас також можуть зацікавити новини: