Вигорання екрану: що це таке і як уникнути цієї проблеми / фото ua.depositphotos.com

Проблема вигорання дисплея хоч і не критична, але дуже неприємне явище. Причому, відбутися це може абсолютно в будь-який момент і з будь-яким смартфоном, незважаючи на його преміальність.

Як правило, цій проблемі схильні смартфони з AMOLED-матрицею. Вони хоч і практично у всьому краще за IPS-альтернатив, але у них є істотний недолік – вигоряння. Втім, є відразу чотири лайфхаки, які допоможуть врятувати екран вашого девайса від вигорання.

  • Перша порада: хоча б раз на два тижні міняйте заставку. А ще краще використовуйте повністю чорні шпалери. Це допоможе рівномірно розподілити навантаження на екран і запобігти вигорянню. 
  • Друга порада: активуйте повноекранний режим для найбільш популярних додатків. Статус-бар – панель екрана, яка найбільше схильна до вигорання. У повноекранному режимі годинник і іконки сповіщень вгорі екрану ховаються.
  • Третя порада: обмежте час роботи функції Always-On Display. Це зручна фіча, але вона теж може привести до вигорання екрана. До того ж з нею смартфон розряджається в 3-5 разів швидше.
  • Фінальний і найважливіший лайфхак: зменште яскравість дисплея. Висока яскравість може призвести до вигорання екрана. Простіше кажучи, чим яскравіше підсвічування, тим швидше вицвітають пікселі. Оптимальне значення – не більше 50%.

Відео дня
Так виглядає iPhone 14 з вигорілим екраном

Раніше УНІАН розповідав, як  правильно видаляти додатки зі смартфона. Якщо робити це неправильно, в системі залишаються різні файли, невеликі документи та інше "сміття", яке тільки забиває пам'ять.

Також ділилися лайфхаком, як очистити динамік телефону без розбирання. На виручку прийдуть спеціальні додатки, які "пробивають" сторонні частинки назовні. А займе це 5 хвилин від сили.

Вас також можуть зацікавити новини: