Як зробити, щоб смартфон довше тримав заряд: секретна настройка / ua.depositphotos.соме

Ні для кого не секрет, що в пам'яті смартфона безперервно працюють у фоновому режимі користувацькі та системні додатки і сервіси. Всі вони споживають заряд вашої батареї, проте деякі з них можна відключити, підвищивши "живучість".

Одна з опцій в вашому смартфоні, без якої можна обійтися – "Адаптивні сповіщення". Коли вона активована, оповіщення з додатків діляться на термінові, корисні і не дуже важливі: перші зазвичай показуються в першу чергу, а останні – заглушаються.

Цінність цієї функції сумнівна, оскільки вона може не показати важливі сповіщення з менш використовуваних додатків або банківських аппів, якщо вирішить, що прямо зараз вам їх бачити не треба. Не кажучи вже про те, що вона сильно вантажить акумулятор. На щастя, ця функція легко вимикається.

Відео дня

Як вимкнути Адаптивні сповіщення

Для цього потрібно зайти в налаштування телефону і рядку пошуку ввести слово "Сповіщення" чи "Оповіщення". Прокрутіть трохи вниз – там ви знайдете "Адаптивні сповіщення". Після того як знайшли настройку, відключаємо її.

Також опція знаходиться по шляху "Програми" → "Особливі права доступу".

Як збільшити час роботи смартфона, вимкнувши лише одну функцію: найпростіший спосіб

Ось і все – як мінімум, тепер сповіщення будуть приходити в звичайному режимі, без розумного сортування системою. А ще витрата енергії батареї буде значно нижче. 

Зазвичай, щоб збільшити час роботи смартфона, ми або включаємо режим енергоощадження або знижуємо яскравість і частоту оновлення екрана. Але майже завжди це компроміс, з яким доводиться миритися. Однак відмова від "Адаптивних сповіщень" і зарядку заощадить і вас ніяк не обмежить.

До речі, якщо відключення даної функції не принесло бажаного результату, то спробуйте вимкнути сповіщення з менш важливих додатків, залишивши тільки найпотрібніше – основний месенджер, SMS, пошту. Ця рекомендація стосується як пристроїв Android, так і iPhone.

Також варто розуміти, що економія заряду батареї – це комплексний підхід. Для збільшення часу роботи рекомендується 2-3 рази на рік проводити калібрування акумулятора. Також не можна заряджати телефон вище певного відсотка.

Вас також можуть зацікавити новини: