Які речі не можна залишати поруч з роутером: це важливо знати всім / ua.depositphotos.com

На перебої в роботі Wi-Fi-мережі може впливати безліч різних факторів та предметів. Деякі з них можуть викликати збої в роботі самого роутера, в той час, як інші – на роботу пристроїв, що знаходяться поблизу.

У даній замітці розповімо, яку техніку й предмети категорично не можна залишати поруч з роутером. І рекомендуємо відразу ж перевірити, чи немає у вас таких.

Які речі не можна залишати поруч з роутером

Як відомо, будь-яка електроніка генерує електромагнітний шум, який впливає на роботу мереж Wi-Fi й заважає роботі роутера. До "ні-ні" списку входять:

Відео дня
  • холодильник,
  • мікрохвильові печі та радіоняні
  • бездротові камери і Bluetooth-пристрої,
  • накопичувачі з USB,
  • карти з магнітною смугою, ключі-магніти.

Наведемо приклад: компресорна установка холодильника генерує електромагнітне поле, яке досягає свого піка в момент його запуску, чим може впливати на роздачу інтернету. А якщо перемістити роутер ближче до свого робочого місця, де стоїть комп'ютер, то девайс напевно буде заважати роботі Bluetooth-пристроїв, таким, як бездротова клавіатура або миша. 

Також дуже небажано розміщувати Wi-Fi-роутери поруч з дзеркалами. Це пов'язано з тим, що дзеркала, в залежності від розташування, можуть відображати сигнал або блокувати його. Наприклад, сигнал від роутера, розташованого за дверцятами шафи-купе з дзеркалом, що висить на ньому, буде екрануватися.

Роутер повинен знаходитися в геометричному центрі квартири, як можна вище від підлоги

Якщо роутер стоїть на столі в передпокої, необхідно прибрати з нього банківські та знижкові карти. Проблема полягає в магнітній смузі – нашкодити роутеру вони звичайно не зможуть, зате можуть легко прийти в непридатність самі, причому часом досить декілька годин перебування поруч з роутером.

Останнє, але не менш важливе застереження – тримайте маршрутизатор якомога далі від акваріума. По-перше, резервуар з рибами створює підвищену вологість, по-друге, вода перешкоджає проходженню радіохвиль, яке буде впливати на роздачу інтернету. 

Погіршити сигнал від роутера може і звичайний акваріум / фото ua.depositphotos.com

До речі, нещодавно стало відомо про затвердження нового стандарту бездротового оптичного зв'язку Li-Fi, який в 100 разів швидше звичного Wi-Fi. Перші гаджети з підтримкою Li-Fi повинні з'явитися вже в наступному році.

Водночас УНІАН ділився лайфхаком, як швидко зарядити телефон і не "вбити" батарею. Для цього достатньо на своєму пристрої активувати функцію, яка була там з самого її початку.

Вас також можуть зацікавити новини: