Фото УНІАН

На Тернопільщині затримали чоловіка, який проник в одну з будівель Марійського духовного центру в Зарваниці, щоб переночувати.

Як повідомили УНІАН в секторі комунікацій головного управління Національної поліції України в Тернопільській області, до співробітників Теребовлянського відділу поліції надійшло повідомлення, що невідомий, пошкодивши вікно, проник до одного із приміщень Марійського духовного центру села Зарваниця.  Порушника виявили семінаристи і зателефонували до правоохоронців.

Читайте такожНа Тернопільщині в лікарні затримали водія, який втік з місця ДТП, однак змушений був звернутися за меддопомогою через перелом

Відео дня

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці затримали 49-річного мешканця  Зборівського району, який стверджував, що в Зарваницю приїхав помолитися. Проте, не знайшовши собі місця на нічліг, вирішив залізти через вікно до одного із приміщень  духовного центру і там залишитися.

У великому мішку чоловіка правоохоронці виявили чимало продуктів. Як виявилося, затриманий  викрав їх зі шкільної їдальні одного із сусідніх з Зарваницею сіл напередодні.

Підозрюваний вже неодноразово відбував покарання у місцях позбавлення волі за майнові злочини. Наразі перебуває на випробувальному терміні за вчинення крадіжки.

Правоохоронці затримали зловмисника згідно статті 208 КПК. Стосовно нього розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 1  ст. 162 (порушення недоторканності житла).