Сюжет дня : Посилення контролю над пасажирськими автоперевезеннями

Посилення контролю над пасажирськими автоперевезеннями

Після низки смертельних аварій в Україні в середині липня 2018 року за участю пасажирських мікроавтобусів, уряд доручив Нацполіції разом з Державною службою безпеки на транспорті провести перевірки автоперевізників по автостанціях і місцях зупинки на наявність ліцензій та технічної справності транспорту. 

Також, в Мінінфраструктури заявили, що маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів з 1 січня 2019 року. 

При цьому і Мінінфраструктури України анонсували прийняття Кабміном постанови, якою з 27 липня буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.

Варто зазначити, що з травня 2016 року у Верховній Раді лежить законопроект №4683, який пропонує забирати автотранспорт у компаній, які нелегально надають послуги перевезення пасажирів та/або вантажів. Також цей законопроект передбачає заборону переобладнання транспортних засобів без погодження з виробником і повертає техогляд для всіх категорій транспортних засобів. Крім того, вводить обов'язкову перевірку часу роботи/відпочинку водіїв громадського транспорту з допомогою спеціальних контролних пристроїв в кабіні.

Новини про посилення контролю над пасажирськими автоперевезеннями

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся