Сюжет дня : ЗНО в Україні 2020

ЗНО в Україні 2020

Основна сесія Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Україні у 2020 році проходитиме у заплановані терміни – з 25 червня по 17 липня. Хоча довгий час воно перебувало під загрозою через пандемію коронавірусу та карантин. Адже навіть пробне ЗНО цього року довелося скасувати.

Проводитиметься ЗНО з дотриманням протиепідемічних норм – не більше 15 учнів у приміщенні, усі в масках та з антисептиками, з дотриманням відстані. До тестування не допускатимуть осіб з кашлем, нежитем чи температурою понад 37,5°C – їх одразу відправлятимуть додому.

Водночас через COVID-19 випускники шкіл, які цього року не планували вступати до вишів, можуть отримати свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти без складання ЗНО. Ті ж, хто хочуть продовжити навчання після школи, мають складати ЗНО.

Планується, що вступна кампанія розпочнеться з 1 серпня з реєстрації електронних кабінетів. Прийом заяв триватиме з 13 до 22 серпня, а для тих, хто складає вступні іспити замість ЗНО – до 16 серпня. Подача документів для зарахування на бюджет закінчиться 31 серпня о 6:00. Зарахування вступників на бюджет здійснюватиметься до 5 вересня. З 15-17 вересня в Україні почнеться навчальний рік 2020-2021 для першого курсу.

Новини про проведення ЗНО в Україні в 2020 році

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся