Як дістатися до аеропорту Бориспіль / фото wikipedia.org

У столиці України на сьогодні постійно функціонують відразу два аеропорти: міжнародний - "Бориспіль" (розташований за межами міста) і аеропорт "Київ" імені Сікорського, який багато хто називає "Жулянами" - за місцем розташування. Незважаючи на те, що в офіційній назві слово "міжнародний" використовують стосовно "Борисполя", обидва аеропорти виконують рейси як по Україні, так і за її межі.

Яким чином кияни, гості української столиці з інших міст і країн, можуть дістатися до цих аеропортів з центру міста або головного залізничного вокзалу - читайте нижче.

Як дістатися до аеропорту "Бориспіль"

Головні повітряні ворота столиці розташовуються майже в трьох десятках кілометрів від Києва і в шести кілометрах від міста Борисполя. Дістатися туди можна кількома способами.

Читайте такожУ терміналі D «Борисполя» може з'єднання явитися зона трансферу для внутрішніх рейсів

Одним з найшвидших буде залізничний транспорт. В "Бориспіль" до станції, розташованої прямо біля аеропорту, ходить експрес-поїзд Kyiv Boryspil Express. Він відправляється з 14-її колії вокзалу "Київ-Пасажирський", роблячи зупинку на станції "Дарниця" (лівобережна частина Києва). Менш ніж за 40 хвилин він прибуває на кінцеву станцію. В майбутньому "Укрзалізниця" обіцяє обладнати зупинку на "Видубичах" - біля однойменного автовокзалу та станції метро.

В Бориспіль їздить експрес з вокзалу / Фото УНІАН

Вартість проїзду становить 80 гривень, а інтервал руху - від 50 хвилин в годину-пік до двох годин у нічний час. Точний графік руху експресу доступний на сайті аеропорту.

Трохи дорожче буде коштувати автобус до "Борисполя" - так званий SkyBus. Вартість проїзду в ньому становить 100 гривень, а відправляється він з Південного вокзалу (зворотний бік вокзалу "Київ-Пасажирський"). Час у дорозі на цьому виді транспорту безпосередньо залежить від ситуації на дорогах Києва. У разі заторів або інших непередбачених ситуацій дорога може тривати навіть кілька годин.

У "Бориспіль" можна дістатися кількома способами / фото УНІАН

Найбільш фінансово затратний спосіб дістатися до/з аеропорту - таксі. З вокзалу в середньому це буде коштувати до 400 гривень (в залежності від часу доби, погоди та ситуації на дорогах). До півтисячі гривень обійдеться шлях від станції метро "Академмістечко", а від Дарницького вокзалу дорога буде коштувати близько 250 гривень.

Як доїхати в аеропорт імені Сікорського ("Жуляни")

Дістатися у другій київський аеропорт - імені Сікорського - вийде швидше, ніж у "Бориспіль". Це пов'язано з тим, що термінал розташований фактично на території міста у мікрорайоні Жуляни. Це лише у восьми кілометрах від центру столиці. Аеропорт імені Сікорського є другим великим аеропортом не тільки Києва, але і всієї України.

Щоб доїхати туди, можна скориставшись як громадським транспортом, в тому числі муніципальним, так і послугами приватних перевізників.

Аеропорт "Жуляни / Ілюстрація REUTERS

До "Жулян" навіть ходять тролейбуси - відразу два маршрути. 9-й йде від станції метро "Площа Льва Толстого", з заїздом на залізничний вокзал. А 22-й - від "Дорогожичів", проїжджаючи повз "Шулявську". В період з 23:00 до 05:30 у цей аеропорт ходить нічний тролейбус - маршрут №92Н (Аеропорт "Київ" - Зал. вокзал - Площа Свободи).

Читайте такожУ "Жулянах" та "Борисполі" встановлять тест-системи для виявлення коронавірусу

78-й автобус також доставить вас в "Жуляни", його маршрут - вулиця Смілянська - станція метро "Васильківська".

Крім того, до другого аеропорту української столиці доїжджає низка маршрутних таксі.

Як добратися до аеропорту Жуляни / скріншот

Вартість проїзду в таксі для пасажирів аеропорту імені Сікорського в середньому складе:

  • від аеропорту "Бориспіль" - 350 гривень;
  • від Майдану Незалежності - 120-130 гривень;
  • від ж/д вокзалу - 70-80 гривень;
  • від станції метро "Академмістечко" - 125 гривень.

Відео: "Укрзалізниця" запустила експрес в аеропорт "Бориспіль"

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.