Ейфелева вежа, Колізей і Венеція – найбажаніші пам'ятки у світі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На планеті Земля – величезна кількість неймовірних місць, гідних відвідування, але для багатьох туристів місцем мрії, як і раніше, є найбанальніші пам'ятки.

Видання Travel Off Path з посиланням на дані дослідження Visited Travel App визначило десять визначних пам'яток по всьому світу, які найчастіше потрапляють у wish-листи туристів. І там усе без сюрпризів.

Очолила рейтинг (яка несподіванка!) Ейфелева вежа в Парижі, яка є однією з найпопулярніших локацій світу в одному з найпопулярніших міст світу. Також до першої трійки потрапили дві пам'ятки в Італії – римський Колізей та історичний центр Венеції. Останні сильно страждають від надмірного туризму, а тому вводять суворі обмеження – від плати за вхід у місто до штрафів за пошкодження.

Відео дня

Топ-10 найбажаніших пам'яток у світі

1. Ейфелева вежа, Париж, Франція.

2. Колізей, Рим, Італія.

3. Венеція, Італія.

4. Саграда Фамілія, Барселона, Іспанія.

5. Емпайр-Стейт-Білдінг, Нью-Йорк, США.

6. Собор Святого Петра, Ватикан.

7. Біг-Бен, Лондон, Велика Британія.

8. Версальський палац, Париж, Франція.

9. Пізанська вежа, Піза, Італія.

10. Міст Золоті Ворота, Сан-Франциско, США.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам назвали найкращі "другі" міста в різних країнах світу, які нерідко нічим не поступаються столицям, а то й перевершують їх. Очолило рейтинг німецьке місто Гамбург.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.