SkyUp відклала старт регулярних рейсів / фото facebook.com/skyup.airlines

Авіакомпанія SkyUp, що позиціонує себе як перший національний лоу-кост, відклала на зимову навігацію початок виконання регулярних рейсів.

Читайте такожОмелян оприлюднив рейтинг пунктуальності українських та іноземних авіакомпаній (інфографіка)

Про це повідомив гендиректор SkyUp Євген Хайнацький, передає LIGA.net.

Відео дня

Раніше компанія планувала відкрити продаж квитків на перші регулярні рейси в липні 2018 року. Зараз перевізник виконує чартерні польоти в інтересах туроператора Join UP! з Києва (Жуляни), Харкова, Одеси, Львова і Запоріжжя на курорти Єгипту, Албанії та Туреччини.

"Реалізація наших планів трохи затримується. Початок регулярних рейсів залежить від постачання літаків. Зараз ми знаходимося на стадії отримання третього літака. Я думаю, що до кінця вересня він буде внесений до реєстру цивільних повітряних суден Державіаслужби. Тому давайте дочекаємося жовтня, коли у нас буде анонсування початку продажу квитків на регулярні рейси", - сказав Хайнацький.

Він уточнив, що можливо авіакомпанія відкриє перші регулярні рейси в жовтні, а програма польотів буде виконуватися у зимову навігацію (кінець жовтень 2018 - березень 2019 рр.).

Крім того, до кінця року компанія планує розширити флот. "Ми прагнемо до цифри п'ять. До кінця вересня у нас буде три літаки і ще два очікуємо до кінця року", - зазначив Хайнацький.

Нагадаємо, що перші польоти SkyUp збиралася розпочати в квітні 2018 року з виконання чартерних рейсів, проте старт польотів був перенесений на кінець травня, у зв'язку із затримкою в отриманні сертифіката експлуатанта.

Запустивши чартерні рейси, авіакомпанія анонсувала на кінець липня відкриття продажів квитків на регулярні внутрішні рейси: до Одеси з Києва і Харкова. Міжнародні — з Києва до Барселони, Ларнаки та Батумі.

Зараз флот компанії SkyUp складається з двох літаків Boeing 737 Next Generation і одного літака Airbus A330 (використовується на правах "мокрого" лізингу). У вересні компанія очікує надходження Boeing 737-700NG 2002 року випуску на 149 місць, який крім регулярних та чартерних напрямків буде задіяний для перевезення команди ФК "Шахтар".

Раніше повідомлялося, що авіакомпанія SkyUp і корпорація Boeing підписали контракт на $624 млн на виробництво п'яти літаків. Замовлення включає в себе два повітряних судна нового покоління Boeing 737 MAX 8 і три середньомагістральних авіалайнера Boeing 737 MAX 10. Поставка перших п'яти літаків безпосередньо з заводу в Сіетлі очікується у 2023 р.

Згідно з умовами контракту передбачена опція дозамовлення ще п'яти літаків цих моделей з аналогічними термінами поставки. Таким чином, флот авіакомпанії SkyUp в 2023-2024 рр. поповниться відразу десятьма новими повітряними суднами. У SkyUp заявили, що компанія вже внесла передоплату за контрактом з Boeing в розмірі $4 млн.

Засновниками авіакомпанії SkyUp є власники одного з найбільших в Україні туроператорів JoinUp Тетяна та Юрій Альба.