Державіаслужба надала дозвіл SkyUp на збільшення частоти деяких регулярних рейсів / фото SkyUp

Державна авіаційна служба України дозволила українській авіакомпанії SkyUp, яка до цього виконувала лише чартерні перевезення, виконувати регулярні міжнародні польоти за рядом маршрутів у Чорногорію, Чехію та Ізраїль.

Читайте такожВ аеропортах Львова і Шарм-еш-Шейха застрягли пасажири авіакомпанії SkyUp

Як повідомляється на сайті відомства, таке рішення було прийняте Комісією служби з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній.

Відео дня

Зокрема, SkyUp отримає дозволи з 31 березня 2019 року літати з Києва (три рейси на тиждень) в Подгорицю (Чорногорія); зі Львова, Харкова, Одеси (по три рейси на тиждень) - в Прагу (Чехія); з Києва (три рейси на тиждень) в Карлові Вари (Чехія); з Харкова (два рази на тиждень) в Тель-Авів (Ізраїль).

Крім того, Державіаслужба надала дозвіл SkyUp на збільшення частоти регулярних рейсів з Києва: в Аліканте (Іспанія) - з 2 до 3 рейсів на тиждень; в Батумі (Грузія) - з 3 до 10 рейсів; в Бургас (Болгарія) - з 3 до 5 рейсів, і до Ларнаки (Кіпр) - з 3 до 5 рейсів на тиждень.

При цьому Державіаслужба відмовила перевізнику в польотах з Харкова (два рейси на тиждень) до Тірани (Албанія), а також з Харкова, Львова та Запоріжжя (по два рейси на тиждень) в Подгорицю (Чорногорія).

Як повідомляв УНІАН, авіакомпанія SkyUp планує запустити регулярні рейси з Києва до Тбілісі (Грузія) з 23 грудня, до Софії (Болгарія) - з 28 грудня, до Барселони (Іспанія) і Попради (Словаччина) - з 29 грудня. Також компанія планує запустити перші внутрішні регулярні рейси з Києва до Одеси і з Харкова до Одеси з 2 червня 2019 року. Влітку заплановані рейси Київ - Батумі, Київ - Ларнака, Київ - Ріміні, Київ - Неаполь, Київ - Сицилія (Катанія), Київ - Аліканте, Київ - Тенеріфе.

Наприкінці 2017 року відбулася офіційна презентація авіакомпанії SkyUp у сегменті дешевих авіаперевезень, яка мала почати польоти в квітні 2018 року, однак, у зв'язку з затримкою отримання сертифіката експлуатанта, не змогла цього зробити. Перші чартерні рейси почалися лише з кінця травня, а ось регулярних рейсів немає й досі.

Навесні цього року корпорація Boeing підписала контракт з SkyUp на суму 624 млн дол. для виробництва п'яти літаків нового покоління серії Boeing 737 MAX, які надійдуть в Україну в 2023 році.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up!