За минулий рік пасажироперевезення з України в ЄС зросли в 1,8 рази / фото УНІАН

Перевезення пасажирів залізничним транспортом України в країни Європейського Союзу в 2018 році збільшилися порівняно з 2017 роком в 1,8 рази – до 676 тисяч пасажирів з 369 тисяч.

Читайте такожПлюс 14 безвізових країн: за 2018 рік Україна піднялася ще на три позиції в рейтингу паспортів світу

Як повідомили в прес-службі акціонерної держкомпанії "Укрзалізниця" з посиланням на голову компанії Євгена Кравцова, також минулого року залізниці збільшили кількість перевезених пасажирів у внутрішньому сполученні на 7,2%.

Відео дня

"Зараз спостерігаємо стрімкий розвиток міжнародного залізничного сполучення з країнами ЄС. Це стало можливим завдяки політиці "Укрзалізниці" - дотриманню балансу гідного рівня комфорту і лояльних тарифів. Компанія впевнено конкурує з авто - і авіатранспортом в пасажирських перевезеннях в ближнє зарубіжжя", - цитує прес-служба Кравцова.

Зокрема, у новому графіку руху пасажирські поїзди курсують в ряд важливих туристичних і ділових центрів Європи: Варшаву, Відень, Будапешт, Вільнюс, Ригу, Бухарест, Кошице, Краків, Люблін та інші.

"Всього в міжнародному напрямку курсує 40 поїздів, з них 20 - у країни Європи. Найпопулярніші напрямки - до Варшави і Перемишль. Поїзди завантажені на 90%", - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2018 року "Укрзалізниця" запустила безпересадочний вагон Київ - Вроцлав, поїзд № 33/34 Мукачево - Будапешт, міжнародний потяг № 32/31 "Чотири столиці" за маршрутом Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига.